Turski ambasador: Gasovod Turski tok ne pre 2017. godine

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski ambasador: Gasovod "Turski tok" ne pre 2017. godine

Pokretanje gasovoda "Turski tok" ne može se očekivati pre 2017. godine, smatra turski ambasador u Rusiji Umit Jardim, pošto je "Gasprom" ranije izneo procenu da gasovod početi s radom u decembru 2016.

Još nije potpisan obavezujući ugovor o izgradnji "Turskog toka" između Moskve i Ankare, a očekuje se da bi gas mogao da poteče tek nakon 2017. godine, rekao je Jardim u intervjuu za "Interfaks".

"Bilo bi netačno reći da će gasovod biti pokrenut konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2016. ili 2017. godine", istakao je turski ambasador, dodajući da "Turska i Rusija još nisu ušle u fazu početka projekta".

Jardim, međutim, veruje da kada bi strane uspele da izvedu projekat, "to bila velika pobeda i za Tursku i za Rusiju".

Moskva i Ankara nastavljaju razgovore o tom pitanju, kazao je Jardim.

Prethodno je izvršni direktor "Gasproma" Aleksej Miler izjavio da će gas do Turske preko "Turskog toka" početi da stiže u decembru 2016. godine.

"Turski tok" postao je alternativa projektu "Južni tok", pošto je ruski predsednik Vladimir Putin u decembru prošle godine objavio da je projekat "Južni tok" suspendovan zbog protivljenja Evropske unije i najavio da Rusija planira da pokrene "Turski tok" koji bi preko Crnog mora išao do Turske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gasovod "Turski tok" ne pre 2017. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015

Pokretanje gasovoda "Turski tok" ne može se očekivati pre 2017. godine, smatra turski ambasador u Rusiji Umit Jardim, pošto je "Gasprom" ranije izneo procenu da će gasovod početi rad u decembru 2016...Još nije potpisan obavezujući ugovor o izgradnji "Turskog toka" između Moskve i Ankare, a očekuje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.