Revidirana cena ruskog gasa za Tursku

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revidirana cena ruskog gasa za Tursku

Ruska energetska kompanija "Gasprom" i turska "Botas" dogovorili su revidiranje cene isporuke ruskog gasa za Tursku, saopšteno je danas iz "Gasproma".

Delegacija "Gasproma" na čelu sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Aleksandrom Medvedevom i kompanije "Gasprom eksport" sa generalnom direktorkom Elenom Burmistrovom razgovarali su sa turskim ministrom ekonomije Tanerom Jildizom, a u prisustvu menadžmenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državnog preduzeća "Botas" koja je najveći turski partner "Gasprom grupe".

Na obostranu korist, kako se navodi, dogovorena je cena snabdevanja gasom "Botasa", kao deo planiranih pregovora o revidiranju cene gasa. Turska je posle Nemačke najveći kupac prirodnog gasa "Gasprom grupe".

"Gasprom" je u 2014. godini, turskim potrošačima isporučio 27,4 milijardi kubika "plavog goriva". Ruski gas se trenutno isporučuje Turskoj preko Plavog toka i Trans-balkanskog gasovoda.

"Gasprom" i turski "Botas" su 1. decembra 2014. godine potpisali memorandum o razumevanju o izgradnji podmorskog dela gasovoda od Rusije do Turske preko Crnog mora nazvanog Turski tok.

Kapacitet gasovoda će iznositi 63 milijardi kubika, od čega će 50 milijardi biti isporčeno novom gasnom čvorištu na tursko-grčkoj granici. Izgradnju gasovoda sprovodiće kompanija "Gasprom Ruskaja".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Revidirana cena ruskog gasa za Tursku

Izvor: GdeInvestirati.com, 28.Feb.2015

Ruska energetska kompanija Gasprom i turska Botas dogovorili su revidiranje cene isporuke ruskog gasa za Tursku...Delegacija Gasproma na čelu sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Aleksandrom Medvedevom i kompanije Gasprom Eksport sa generalnom direktorkom Elenom Burmistrovom razgovarali su sa turskim...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.