Potpisan ugovor o direktnoj isporuci gasa između Republike Srpske i Rusije

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2015, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o direktnoj isporuci gasa između Republike Srpske i Rusije

27.02.2015. - Ugovor potpisan na pretpostavljene količine

Ugovor o direktnoj isporuci gasa između Ruske Federacije i Republike Srpske, potpisan je danas u Sankt Peterburgu između predstavnika ruskog "Gasprom eksporta" i preduzeća "Gas-Res" iz Republike Srpske.

Direktor preduzeća "Gas-Res" iz Republike Srpske, Slobodan Puhalac nije precizirao o kojim količinama gasa je reč, ali je saopštio da je cena povoljna i da se isporuke očekuju od 1. jula.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
"Ovo je jedan veoma ozbiljan pomak. Ugovor je potpisan na pretpostavljene količine koje su u planu Republike Srpske za gasifikaciju u ovoj i sledećoj godini. U ovom trenutku ne bih govorio o količinama, niti cenama, jer to ostaje u domenu poslovne tajne", saopštio je Puhalac.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović naglasio je da je ugovor potpisan na godinu dana, uz mogućnost produženja.

"Ovo bih nazvao istorijskim ugovorom, jer smo prvi put dobili isporuku bez posrednika i ovo je velika stvar za razvoj gasne mreže u Republike Srpske.", rekao je Perović.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ugovor sa Gazpromom o snabdevanju gasom Republike Srpske

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 15:09

Generalna direktorka kompanije Gazprom Export Elena Burmistrova i generalni direktor kompanije GAS RES Slobodan Puhalac potpisali su u Sankt Peterburgu ugovor o snabdevanju prirodnim gasom Republike Srpske, saopštila je danas kompanija Gazprom...Ugovor se odnosi na snabdevnje Republike Srpske gasom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.