Putin prihvatio izvinjenje: Turski tok opet živi?

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin prihvatio izvinjenje: Turski tok opet živi?

Moskva -- Vodeći ruski proizvođač gasa Gasprom spreman je za dijalog o potencijalnom obnavljanju projekta izgradnje gasovoda Turski tok.

"Gasprom je uvek bio otvoren za dijalog o Turskom toku i tako je i sada", izjavio je zvanični predstavnik Gasproma, Sergej Kuprijanov za agenciju Tas s. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Njegova izjava je usledila povodom potencijalnog obnavljanju odnosa Moskve i Ankare, nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ranije danas uputio izvinjenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Erdogan se izvinio Putinu zbog obaranja ruskog vojnog aviona od strane turskih vojnih snaga u novembru prošle godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PALO POMIRENJE Gasprom otvoren za dijalog o Turskom toku

Izvor: Blic, 27.Jun.2016

Vodeći ruski proizvođač gasa Gasprom spreman je za dijalog o potencijalnom obnavljanju projekta izgradnje gasovoda Turski tok, izjavio je danas zvanični predstavnik Gasproma, Sergej Kuprijanov...- Gasprom je uvek bio otvoren za dijalog o Turskom toku i tako je i sada - rekao je Kuprijanov za agenciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.