Miler: Za Gasprom, Evropa je tržište br. 1

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler: Za Gasprom, Evropa je tržište br. 1

Ruski energetski gigant "Gasprom" smatra da je za njega Evropa tržište "broj jedan" uprkos nedavno potpisanom sporazumu o isporuci gasa u Kinu, izjavio je direktor ove kompanije Aleksej Miler.

Interesuje ih Evropa: Gasprom

 

"Za nas je evropsko tržište broj jedan i mi smo glavni isporučioci gasa u Evropu", rekao je Miler na investicionom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << forumu u Sočiju.

 

Miler je rekao da će ove godine ruski gas imati udeo od 64 odsto ukupne količine ovog energenta na evropskom tržištu, te da je taj udeo povećan za 17 odsto u prethodne četiri godine, prenela je ''RIA-Novosti".

 

U međuvremenu, Evropska komisija saopštila je da će razgovori Rusije, Ukrajine i EU o isporukama ruskog gasa biti nastavljeni 26. septembra u Berlinu. U saopštenju se navodi da će komesar EU za energetiku Ginter Etinger na ovom sastanku biti posrednik između ruske i ukrajinske strane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.