Miler: Gasprom obezbeđuje stabilnu isporuku gasa Evropi

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler: "Gasprom" obezbeđuje stabilnu isporuku gasa Evropi

Predsednik Upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler poručio je da ta kompanija obezbeđuje stabilnu dnevnu isporuku gasa Evropi u skladu sa ugovornim obavezama kompanije.

"U 2014. Gasprom će u potpunosti ispuniti zahteve za gasom i Rusije i inostranstva. Kompanija će povećati ubrizgavanje gasa u podzemna gasna skladišta na 72 milijarde kubnih metara. Gasprom je spreman da u potpunosti ispuni rastuću potražnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za gasom u Evropi", rekao je Miler u izjavi dostavljenoj medijima.

Govoreći o navodnim nestašicama gasa Miler je objasnio da se, kada je reč o tome, radilo o takozvanim “dodatnim količinama”.

"Nema sumnje da ćemo, nakon što smo ubrizgali zahtevane količine gasa u naša rezervna skladišta, biti u stanju da ispunimo i dodatne zahteve naših evropskih kupaca", zaključio je Miler.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.