Južni tok po planu

Izvor: RTS, 15.Apr.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Južni tok" po planu

Krizom neka se bave političari, a mi se bavimo izgradnjom "Južnog toka", rekao u intervjuu za RTS Oleg Aksjutin, član Upravnog odbora "Gasproma" i direktor preduzeća "Južni tok Transport". Naš projekat realizuje se u skladu s planovima, kaže Aksjutin.

Da li je kriza u Ukrajini dovela u pitanje izgradnju gasovoda "Južni tok"? O tome je uglavnom zapadna štampa pisala proteklih nedelja. U Novom Sadu je ovog vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << boravio Oleg Aksjutin, član Upravnog odbora "Gasproma" i direktor preduzeća "Južni tok Transport".

On je bio na finalu rukometnog turnira na kojem su igrale ekipe zemalja kroz koje "Južni tok" prolazi.

Oleg Aksjutin direktor je ruskog "Južnog toka", sve dok se ne ulije u Bugarsku. Njegov posao je i da postavi cevi ispod Crnog mora.

Spokojan je kada je u pitanju budućnost projekta i tvrdnje zapadnih medija da od "Južnog toka" neće biti ništa.

"Krizom neka se bave političari, a mi se bavimo izgradnjom Južnog toka i na današnji dan mogu da kažem da se naš projekat realizuje u skladu s planovima. Do danas smo sklopili ugovore o polaganju prvog kraka gasovoda, zaključen je ugovor o nabavci cevi za prvi krak i drugi krak gasovoda", naveo je Aksjutin.

Prema njegovim rečima, projekat se zasad realizuje i planiraju da krajem aprila zaključe ugovor o postavljanju drugog kraka podvodnog cevovoda.

"Prvi krak će biti završen u decembru 2015. godine. Onako kako je na početku i planirano. Ne očekujemo zastoje u izgradnji", naveo je Aksjutin.

Aksjutin nema uvid u gradnju gasovoda kroz Srbiju, ali ne sumnja da će i tu sve biti završeno na vreme. Baš kao i polaganje gasovoda po crnomorskom dnu.

"Od kraja maja i počeka juna počeće radovi na ruskoj obali Crnog mora. U avgustu i septembru na bugarskoj obali. Taj posao povezan je sa bušenjem mikrotunela. U novembru planiramo da počnemo polaganje cevi ispod mora", kaže Aksjutin i dodaje da iako je veliki posao pred njim ne brine jer se bavi poslom koji voli. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.