Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom" zainteresovan za izgradnju "Turskog toka"

MOSKVA - Ruski "Gasprom" i dalje je zainteresovan za obnovu izgradnje gasovoda "Turski tok", izjavio je zvanični predstavnik te kompanije Sergej Kuprjanov.

"Mi smo uvijek bili otvoreni za dijalog kada je riječ o izgradnji gasovoda preko Crnog mora do Turske", rekao je on.

Zamjenik direktora Fonda za nacionalnu energetsku bezbjednost Rusije Aleksej Grivač smatra da je realizacija projekta i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << moguća, ali samo nakon potpune normalizacije odnosa dvije zemlje, prenio je "Sputnjik".

"Normalizacija odnosa je neophodan uslov kako bi se nastavili pregovori o gasnoj saradnji. Trenutni potezi Ankare su samo signal da postoji želja sa normalizacijom", rekao je on.

Pregovori o izgradnji "Turskog toka" su obustavljeni nakon što je Turska oborila ruski bombarder Su-24 u novembru prošle godine.
Pogledaj vesti o: Gasprom,   Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Gasprom“ zainteresovan za izgradnju „Turskog toka“

Izvor: Capital.ba, 27.Jun.2016

MOSKVA,  Ruski „Gasprom“ i dalje je zainteresovan za obnovu izgradnje gasovoda „Turski tok“, izjavio je zvanični predstavnik te kompanije Sergej Kuprjanov.   „Mi smo uvijek bili otvoreni za dijalog kada je riječ o izgradnji gasovoda preko Crnog mora do Turske“, rekao je on.   Zamjenik...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.