Gasprom preuzima Terme Maribor

Izvor: B92, 27.Nov.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom preuzima Terme Maribor

Slovenačku kompaniju Terme Maribor, koja je već dve godine u vlasništvu ruskih privatnih investitora, narednih dana će preuzeti energetski gigant Gasprom.

Ruski investitori su mariborsku turističko - trgovinsku kompaniju sa više od 200 zaposlenih i godišnjim prometom od četrdesetak miliona evra, koja poslednjih godina posluje sa gubitkom, preuzeli pre dve godine za 30 miliona evra , preko firmi registrovanih u poreskim oazama.

Oni, međutim, ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vraćaju kredite ruskim bankama među kojima je i Sberbanka pa će je sada preuzeti Gasprom, navodi slovenački list Dnevnik.

“Gaspromova ćerka firma Factoring Finance u vlasništvo neće ući neposredno nego će dokapitalizovati i tako preuzeti nadzor nad kompanijom Platanus, koja je zvanični vlasnik Terma Maribor", navodi list, i dodaje da će Gasprom nakon toga kontrolisati preko 80 odsto mariborske kompanije.

Mariborski advokat Matjaž Kirbiš, koji je pravni zastupnik ruskih vlasnika, potvrdio je da je posao ulaska Gasproma u Terme Maribor pred završetkom. Međutim, on tvrdi da je Gazprom od samog početka finansirao posao dosadašnjih ruskih investitora, preko njihovih firmi u poreskim oazama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gasprom "se širi" i po Sloveniji

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014

Slovenačku firmu Terme Maribor, koja je već dve godine u vlasništvu ruskih privatnih investitora, narednih dana će preuzeti ruski energetski div Gasprom..Foto: Terme Maribor..Kako je objavio slovenački "Dnevnik" ruski investitori su mariborsku turističko-trgovinsku firmu, s više od 200 zaposlenih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.