„Gasprom“ povećava isporuku gasa Turskoj

Izvor: Vostok.rs, 28.Okt.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Gasprom“ povećava isporuku gasa Turskoj

Turska se obratila „Gaspromu“ sa zahtevom da se poveća obim isporuke gasa iz Rusije, koje su 28. oktobra porasle za 9,3 odsto, do 82,1 milion kubnih metara dnevno. „Gasprom“ će ispuniti taj zahtev, navodi se u saopštenju ruskog holdinga.

Turska strana obratila se ’Gaspromu‘ sa zahtevom da se poveća obim isporuke gasa iz Rusije, koje su 28. oktobra porasle za 9,3 odsto, na 82,1 milion kubnih metara gasa dnevno. ’Gasprom‘ će, kao i ranije u sličnim slučajevima, ispuniti zahtev i dostaviti dodatne količine gasa Turskoj“, piše u saopštenju. Ranije je ministar energetike Rusije Aleksandar Novak izjavio da će popust za isporuku gasa Turskoj zavisiti od obima potrošnje. U saopštenju se navodi da je na gasovodu iz Irana u Tursku došlo do eksplozije i isporuke gasa preko njega su u prekidu.

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.