Gasprom demantovao da kupuje Zvezdu!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Avg.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom demantovao da kupuje Zvezdu!

Ruska kompanija ne planira da kupi klub sa "Marakane"

Navijači Crvene zvezde, ako ste se obradovali informaciji da će ruski naftni gigant kupiti fudbalski klub s “Marakane”, sledi hladan tuš.

Kompanija je reagovala povodom pisanja da će kupiti posrnulog giganta za 100 miliona evra, demantujući takve navode.

- Mogu samo da demantujem da kupujemo Crvenu zvezdu – jto je sve što je poručio Sergej Kuprijanov, portparol kompanije.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />“Gasprom” je već generalni sponzor Crvene zvezde od 2010. godine a aktuelni ugovor ističe 2015, dok je Putin počasni predsednik FK Crvena zvezda.

Foto: MNpress

Prema pisanju današnjeg “Blica”, ruski energetski gigant želi stoprocentno vlasništvo nad klubom što znači da želi da pod kontrolom ima sve. U to je uključena kupovina zemljišta na kojem se nalazi stadion i objekti koji se nalaze u ulici Ljutice Bogdana.

Država Srbija će na ime kompenzacije dobiti 40 miliona, a grad Beograd za zemljište 20 miliona evra dok će za dugovanja kluba “Gasprom” izdvojiti 40 miliona evra, navodi list.

Rusi će u klubu postaviti svoj menadžment s tim da visokopozicioniranog žele Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra energetike i aktuelnog predsednika Sportskog društva Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.