Elkin: Južni tok u Bugarskoj se nastavlja po planu

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elkin: Južni tok u Bugarskoj se nastavlja po planu

Rad na projektu Južnog toka u Bugarskoj se nastavlja po planu, izjavio je sinoć generalni direktor Južnog toka Bugarska u ime strane Gasproma Igor Elkin.

Kako je saopšteno iz Južnog toka Bugarska, Elkin je naveo da su cevi gasovoda Južni tok koje su bile deo ceremonije svečanog zavarivanja bugarskog dela gasovoda 31. oktobra, 2013. godine sada u privremenom skladištu.

- Ubuduće, ove cevi će se koristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za izgradnju gasovoda na teritoriji Bugarske. Apsolutno nema govora o razmontiravanju cevi Južnog toka u Bugarskoj - rad na projektu se nastavlja po planu - poručio je zvaničnik.

Kako je ranije juče izjavio bugarski ministar ekonomije i energetike Dragomir Stojnev, Bugarska namerava da se bori za realizaciju projekta Južni tok i smatra da je u slučaju uvodjenja ekonomskih sankcija Rusiji neophodno usvajanje finansijskog mehanizma kompenzacija za države koje bi mogle da pretrpe štetu.

Evropski parlament pozvao je, naime, vlasti Evropske unije da neodložno uvedu sankcije ruskim energetskim kompanijama koje rade na evropskom tržištu, prekinu izgradnju gasovoda Južni tok i revidiraju, a možda i stave van snage, sve sporazume sa Rusijom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bugarska: Nema prekida na gradnji Južnog toka

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2014

Rad na projektu Južnog toka u Bugarskoj se nastavlja po planu, izjavio je generalni direktor Južnog toka Bugarska u ime strane Gasproma Igor Elkin.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.