Tijanića prisluškivali zbog Ćuruvije

Izvor: Večernje novosti, 22.Feb.2017, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanića prisluškivali zbog Ćuruvije

Milan Radonjić, bivši načelnik beogradskog DB, svedočio: Podaci pod radnim nazivom "Ford" nalaze se u BIA POSLE ubistva Slavka Ćuruvije, aprila 1999. godine, nadležni su prisluškivali telefon Aleksandra Tijanića, nekadašnjeg direktora Radio-televizije Srbije. Plan je bio da se možda tako dođe do nekih podataka u vezi sa likvidacijom vlasnika "Dnevnog telegrafa". Ovu činjenicu juče je u Specijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sudu otkrio Milan Radonjić, bivši načelnik beogradskog DB, kome se na teret stavlja da je sa Radomirom Markovićem, Ratkom Romićem i Miroslavom Kurakom umešan u zločin. Radonjić je naglasio da se ti podaci, pod radnim nazivom "Ford", nalaze u BIA. - Ja sam im se obratio, kako bi dostavili svu tu dokumentaciju - rekao je Radonjić. Inače, za jučerašnji pretres bilo je planirano da bude saslušan bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović, koji se nije pojavio. Sudija je kazala da poziv nije mogao da mu bude uručen jer je nepoznat na obe adrese koje ima sud. U nastavku postupka, konstatovano je da su pročitani iskazi svedoka koji su u međuvremenu preminuli. Pored Tijanićevog, pročitani su i iskazi Gvozdena Gagića, koji je bio član vladine komisije za nestale osobe, kao i Srbislava Ranđelovića, nekadašnjeg prvog generalnog inspektora Sektora za unutrašnju kontrolu MUP Srbije.
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

UBISTVO ĆURUVIJE Radonjić: Tijanić je bio izvor DB!

Izvor: Kurir, 23.Feb.2017, 20:35

...BEOGRAD - Dušan Mihajlović, bivši ministar unutrašnjih poslova, koji je juče trebalo da bude saslušan kao svedok na suđenju optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, nije se pojavio jer sud nije uspeo da mu uruči poziv na dve poznate adrese..Sudija Snežana Jovanović juče je konstatovala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.