Studija ukazuje da žene troše više od 60 evra više od muškaraca na mehaničare

Izvor: Moto.rs, 05.Jul.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studija ukazuje da žene troše više od 60 evra više od muškaraca na mehaničare

Nova studija koja je sprovedena u Velikoj Britaniji je ukazala da ženama se naplati za oko 63 evra više na usluge mehaničara njihovih automobila u odnosu na muškarce. istraživanje je sprovedneo u ukupno 182 servisa u Velikoj Britaniji.

Za svrhu testiranja korišćen je 2011 Ford Focus kojem je trebala zamena spojnice menjača pri čemu su istraživači odabrali deset gradova širom Britanije i u njima ispitivali servise. Servisi u osam od deset gradova su ženama naplaćivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << ovu uslugu za oko 30% skuplje nego muškarcima. Na listi je vodeći Birmingema gde su vozačima tražili 624 evra za ovu uslugu dok su žene vozači prosečno ovu uslugu plaćale 817 evra. Istraživanje je utvrdilo da uprkos tome što većina servisa je i dalje bila iskrena i nije naplaćivala više ima nemali broj onih koji se ponašaju na neodgovarajući način.

foto © Mercedes-Benz
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Moto.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.