Ford Focus dobija 4×4 pogon?

Izvor: Autorepublika.rs, 02.Sep.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford Focus dobija 4×4 pogon?

Focuus RS krenuće u prodaju 2016te, mešutim u poslednjem trenutku dolazimo do novih informacija. Naime, uprkos ranijim informacijama o pogonu na prednje točkove, novi focus RS posedovaće novorazvijeni pogon na sva četiri točka.
 
Tako bar piše Road&Track koji se poziva na insajderske izvore koji tvrde da će ovaj pogonski sklop sa sistemom Torque Vectoring na prednjoj i zadnjoj osovini poboljšati upravljivost automobila i doprineti sportskom osećaju na upravljaču.
 
Isti izvor navodi da će ovaj model pokretati 2,3 litarski 4-cilindrični EcoBoost pozajmljen iz novog Mustanga, koji će u Focusu RS razvijati snagu između 325 i 350KS, odnosno 239 – 257 kW, a dobre su šanse da će se ipak raditi o snazi bližoj gornjoj vrednosti.
 
Insajderi za sada nisu otkrili nikakve pojedinosti o prenosu, ali ranije glasine pominju ugradnju 6-stepenog ručnog menjača. Takođe, kupci mogu očekivati unapređenu verziju RevoKnuckle prednjeg vešanja i naravno, u odnosu na standardnu verziju, veće točkove i snažnije kočnice.
 
Izvor
 
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.