Ford: Dovezite kola, popravićemo kočnice

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford: Dovezite kola, popravićemo kočnice

Detroit -- Američki proizvođač vozila Ford pozvao je vlasnike jednog od svojih najpopularnijih modela u SAD da ih dovezu na naknadnu popravku kočnica.

Kako su naveli, iz njih može da procuri tečnost za kočenje.

Pozivom je obuhvaćena 271.000 kamioneta "F-150", proizvedenih 2013. i 2014. godine, s motorima V6 zapremine 3.500 kubika.

Ford >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopštio da glavni kočioni cilindar može procuriti zbog čega opada efikasnost prednjih kočnica.

Prijavljeno je devet sudara zbog toga, ali bez povreda vozača ili putnika, sem u jednom slučaju.

Zamena kočionih cilindara je besplatna, a pregledom u srevisu će biti utvrđeno i da li u nekim od tih kamioneta treba zameniti i servo-uređaj kočnica.

Ford kaže da problem s curenjem nije povezan sa istragom koju savezne vlasti SAD vode zbog problema sa pumpom servo-uređaja kočnica drugih kamioneta istog modela "F-150".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.