Sreća opet uz kraljeviće: Real je šampion Evrope!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreća opet uz "kraljeviće": Real je šampion Evrope!

Istorija se ponovila. Isti timovi, iz istog grada, opet u finalu Lige šampiona kao i 2014. godine. I opet je sreća bila uz "kraljeviće". Real je na krovu Evrope pošto je u finalu Lige šampiona pobedio Atletiko posle boljeg izvođenja penala - 5:3. Posle 120 minuta iscrpljujuće borbe bilo je - 1:1.

Bila je to 11. kruna slavnog kluba, dok su "jorgandžije" i drugi put poklekle u meču sa ljutim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gradskim rivalom. Odlučili je "penal-rulet". Tragičar meča je Urugvajac, Dijego Godin, koji je u četvrtoj seriji pogdio stativu. Posle toga je, na ovom meču indisponirani Kristijano Ronaldo, golom sa "kreča" doneo veliko slavlje Realu.

U prvom poluvrmemenu bolji je bio Real, u nastavku Atletiko. Četa Dijega Simonea je promašila jedanaesterac na startu drugog poluvremena, kada je Grizman pogodio prečku. Real je na 1:0 imao dve velike šanse, a rezervista Karasko je uveo meč, prvo u produžetke, a onda i u penal seriju, gde je slavila četa Zinedina Zidana, koja je ponovila uspeh od pre dve godine i tako spasila turbulentnu sezonu.

PENALI: Vaskez 1:0 za Real, Grizman se ispravio, pogađa - 1:1. Marselo za novo vođstvo Reala - 2:1. Gabi siguran za Atletiko - 2:2. Bejl - 3:2. Niguez siguran - 3:3. Ramos - 4:3.  Godin pogađa statitvu, Real na pragu titule! Ronaldo  - Real je šampion Evrope!

Pogledajte oba gola na meču!

1:0 Ramos!

1:1 Karasko

Atletiko je mogao do izjednačenje i na početku drugog poluvrmena, ali je najbolji igrač "jorgandžija" Grizman promašio jedanaesterac. Pogodio je Francuz prečku gola Kejlora Navasa.

U startnoj postavi "jorgandžija" je Stefan Savić, nekadašnji štoper Partizana, Mančester Sitija i Fiorentine. U špicu je i Fernando Tores. "Kraljevići" u očekivanom sastavu, sa trilingom u napadu Ronaldo - Bejl - Benzema.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo - Modrić, Kazemiro, Kros - Bejl, Ronaldo, Benzema.

ATLETIKO MADRID: Oblak, Huanfran, Godin, Savić, Luis, Koke, Nigez, Gabi, Augusto, Grizman, Tores.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Real 11. put na krovu Evrope!

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016

Fudbaleri Real Madrida novi su šampioni Evrope, pošto su u finalu u Milanu pobedili Atletiko posle boljeg izvođenja penala... Na kraju regularnog dela utakmice i produžetaka rezultat je bio 1:1, da bi kraljevski klub do 11. titule došao sa 5:3 posle penala. Odlučujući penal postigao je Kristijano...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.