MADRIĐANI PREŽIVELI U MINHENU: Atletiko u finalu Lige šampiona, drugi put za tri godine (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MADRIĐANI PREŽIVELI U MINHENU: Atletiko u finalu Lige šampiona, drugi put za tri godine (VIDEO)

Fudbaleri Atletiko Madrida prvi su finalisti Lige šampiona za sezonu 2015/2016, pošto su u dvomeču eliminisali Bajern Minhen Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras u Minhenu izgubili od Bajerna 2:1, tako da im je 1:0 iz prvog susreta bilo dovoljno za prolaz.U drugom polufinalu, u sredu igraju Real Madrid i Mančester siti, koji su u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << meču odigrali 0:0.Bajern je bio potpuno dominantan večeras, naročito u drugom poluvremenu, kada se Atletiko potpuno povukao i odlučio da se brani. Oba tima promašila su po penal.Bajern je poveo u 31. minutu iz slobodnog udarca, kada je Ćabi Alonso sa oko 16 metara šutirao, a lopta se odbila o živi zid i ušla u gol.Samo tri minuta kasnije, Bajern je mogao da stekne odlučujuću prednost, ali je promašio penal.Hose Marija Himenes povukao je protivnika na zemlju u šesnaestercu, a sudija je dosudio jedanaesterac. Tomas Miler je izveo, šutirao je u levu stranu, ali se oblak bacio i dobio loptu.Bajern je dominirao i imao posed, a Atletiko se koncentrisao na kontranapade, što se isplatilo u 54. minutu.Fernando Tores je došao do lopte na sredini terena i prosledio loptu u napred do Antoana Grizmana, koji je iskoristio to što je odbrana Bavaraca istrčala, izašao sam pred Manuela Nojera i sigurno ga savladao.Inicijativa Bajerna se isplatila u 54. minutu, kada je posle jedne akcije Arturo Vidal glavom sa desne stative prebacio loptu na drugu stranu, gde je našao Robert Levandovski i glavom vratio prednost Bajernu, 2:1.Atletiko je mogao da reši meč u 84. minutu, kada je dosuđen penal pošto je Havi Martines srušio Toresa na samoj ivici šesnaesterca. Tores je izveo penal, ali je viđena gotovo identična situacija kao kod penala Bajerna: izvođač je šutirao u levu stranu, a golman je odbranio.Bajern je posle toga krenuo u silovite napade, ali su odbrana Atletika, Oblak i sportska sreća doneli Atletiku drugo finale u poslednje tri godine.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) TEŠKE OPTUŽBE IZ BAJERNA - RUMENIGE: Pokradeni smo, čak je i delegat to priznao

Izvor: Kurir, 04.Maj.2016, 09:59

...Meč, koji je u utorak odigran u Minhenu, doneo je dosta uzbuđenja, tri gola i dva penala, a domaćini smatraju da su "debelo" oštećeni..Teške reči na račun glavnog sudije meča Turčina Cunejta Čakira uputio je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.."Pokradeni smo Atletiko je postigao gol...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.