Čolo i družina u finalu Lige šampiona

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čolo i družina u finalu Lige šampiona

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona iako su večeras u Minhenu izgubili od Bajerna rezultatom 2:1, ali im je 1:0 iz prvog susreta bilo dovoljno za prolaz.

Bajern je bio potpuno dominantan večeras, naročito u drugom poluvremenu, kada se Atletiko potpuno povukao i odlučio da se brani. Oba tima promašila su po penal.

Bajern je poveo u 31. minutu iz slobodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << udarca, kada je Ćabi Alonso sa oko 16 metara šutirao, a lopta se odbila o živi zid i ušla u gol.

Samo tri minuta kasnije, Bajern je mogao da stekne odlučujuću prednost, ali je promašio penal.  Hose Marija Himenes povukao je protivnika na zemlju u šesnaestercu, a sudija je dosudio jedanaesterac. Tomas Miler je izveo, šutirao je u levu stranu, ali se oblak bacio i dobio loptu.

Bajern je dominirao i imao posed, a Atletiko se koncentrisao na kontranapade, što se isplatilo u 54. minutu preko Grizmana. 

Fernando Tores je došao do lopte na sredini terena i prosledio je do Francuza, koji je iskoristio to što je odbrana Bavaraca istrčala, izašao sam pred Manuela Nojera i sigurno ga savladao.

Inicijativa Bajerna se isplatila u 74. minutu, kada je posle jedne akcije Arturo Vidal glavom sa desne stative prebacio loptu na drugu stranu, gde se našao Robert Levandovski i glavom vratio prednost Bajernu, 2:1.

Atletiko je mogao da reši meč u 84. minutu, kada je dosuđen penal pošto je Havi Martines srušio Toresa na samoj ivici šesnaesterca. Tores je izveo penal, ali je viđena gotovo identična situacija kao kod penala Bajerna - izvođač je šutirao u levu stranu, a golman je odbio.

Bajern je posle toga krenuo u silovite napade, ali su odbrana Atletika, Oblak i sportska sreća doneli Atletiku drugo finale u poslednje tri godine.

U drugom polufinalu igraju Real Madrid i Mančester siti, koji su u prvom meču odigrali 0:0. Utakmica je na programu sutra.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Atletiko u finalu Lige šampiona, neiskorištena dva penala

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2016

MINHEN - Madridski Atletiko je uspio da u Minhenu izdrži nalete fudbalera Bajerna i izbori finale Lige šampiona...Rezultat je večeras bio 2.1 (1:0), što uz prvi duel (1:0 za Atletiko) daje konačnih i za Špance dovoljnih 2:2...Bavarci su poveli golom Čavija Alonsa u 31. minutu, nakon čega (34....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.