Završeni Filmski susreti: Gran pri Naisa posthumno Đuzi Stojiljkoviću

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Avg.2015, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni "Filmski susreti": "Gran pri Naisa" posthumno Đuzi Stojiljkoviću

Jubilarni 50. festival glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" u Nišu završen je večeras dodelom nagrada u Niškoj tvrđavi, a najznačajnije priznanje, "Gran pri Naisa", dodeljeno je posthumno glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za ulogu u filmu "Bez stepenika".

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu "Car Konstantin" dobio je Nikola Rakočević za ulogu u filmu "Branio sam Mladu Bosnu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu "Carica Teodora" dobila je Jovana Stojiljković za ulogu u filmu "Panama".

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Slavenu Došlou, za izuzetnu žensku ulogu Jeleni Rakočević-Čekić, dok su povelje za mušku i žensku epizodnu ulogu dobili Marko Janketić i Renata Ulmanski.

Priznanje za najboljeg debitanta uručeno je Strahinji Blažiću, dok je povelju za stranog glumca žiri dodelio Leniju Veselmanu, a za stranu glumicu Leoni Lučev.

Prvi put ove godine žiri je nagradio i decu glumce.

Zahvalnicu za izuzetnu glumačku kreaciju dobili su Nemanja Jeremić, Pavle Čemerikić i Isidora Janković.

Dodeljene su i dve specijalne dečije nagrade za izuzetnu glumačku kreaciju koju su dobili Filip Šubarić i Denis Murić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gran pri Naisa posthumno Đuzi Stojiljkoviću

Izvor: SEEcult.org, 29.Avg.2015, 04:07

Gran pri “Naisa” 50. Festivala glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu posthumno je dodeljen Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za ulogu u filmu “Bez stepenika” Marka Novakovića...Novaković je na svečanom zatvaranju jubilarnih “Filmskih susreta” na niškoj Tvrđavi, primajući...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.