Još jedan film i kvalitetan prateći program na Filmskim susretima

Izvor: RadioCity.rs, 18.Avg.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan film i kvalitetan prateći program na Filmskim susretima

Film „Vrati se Zone“, koji je inače nastavak „Zone Zamfirove“, ipak će biti prikazan na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu, kaže direktor festivala i NKC-a, Srđan Savić.  Objašnjava da je postignut dogovor sa producentima filma da bude besplatno prikazan. Podsetimo, ovaj film se nije odmah našao u konkurenciji, s obzirom da su producenti tražili nadoknadu, a prema Zakonu o kinematografiji svi filmovi koji su finansirani iz budžeta ustupaju se festivalima od nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << značaja bez nadoknade.

Član Saveta festivala, Dejan Dabić, kaže da je novina ove godine što je „Cineplexx“ postao partner, pa će u slučaju lošeg vremena filmovi biti prikazivani tamo.
Osim toga biće bogat i prateći program upravo u Cineplexx-u, gde će biti prikazivani filmovi iz regiona, od 25. do 30. avgusta, a neki od njih su „ZG80“, u kome glavnu ulogu tumači Rene Bitorajac, dokumentarni filmovi „Zarobljeno vreme“, „Neželjena baština“.
U Oficirskom domu biće promovisane knjige o glumcima Lazaru Ristovskom, Draganu Nikoliću, i filmu „Enklava“. Biće napravljena izložba fotografija o Sonji Savić i prošlogodišnjim Filmskih susretima, a ispred Oficirskog doma, u bašti biće postavljen „Retro bioskop“, gde će biti prikazivana ostvarenja na 16mm - skom projektoru.

Jedna od novina na Filmskim susretima je i „Na piću sa..“, čime je predviđen razgovor sa glumcima u kafeu kod Letnje pozornice od 25. do 29. avgusta.
Predsednik Saveta festivala i direktor TON-a Uroš Parlić, podsetio je da je rekonstrukcija Letnje pozornice, odnosno postavljanje novih stolica pri kraju, i dodao da će ove godine biti i povećan iznos za nagradu "Grand Prix".
Inače, na ovogodišnjim filmskim susretima će biti prikazano 13 filmova u takmičarskoj konkurenciji i dva gostujuća. Prema najavama organizatora očekuje se i veliki broj glumaca iz regiona, o čemu je City radio već pisao. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.