Gran pri Naisa Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2015, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran pri Naisa Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću

Odlukom žirija, najviše priznanje Gran pri "Naisa", ovogodišnjih 50. po redu filmskih susreta dodjeljeno je nedavno preminulom glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za ulogu u filmu "Bez stepenika", saopšteno je u petak na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Niškoj tvrđavi.

Nagradu je primio režiser filma Marko Novaković koji je rekao da tom nagradom "slavimo Đuzin život, sa sjetom se sjećajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njegovih uloga u pozorištu i na filmu".

Odluku žirija niška publika pozdravila je dugim aplauzom.

Nagrada "Car Konstantin" za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Nikoli Rakočeviću ("Branio sam Mladu Bosnu", "Nebo iznad nas").

Nagrada "Carica Teodora" za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Jovani Stojiljković za ulogu u filmu "Panama".

Povelju za izuzetnu mušku ulogu dobio je Slaven Došlo ("Panama"), a povelja za izuzetnu žensku ulogu pripala je Jeleni Rakočević Cekić ("Otvoreni kavez").

Najuspješniji epizodisti bili su Renata Ulmanski i Marko Janketić.

Nagrada za debitantsku ulogu dodjeljena je Strahinji Blažiću za ulogu u filmu "Bićemo prvaci sveta".

Žiri je povelje dodjelio i najuspješnijim stranim glumcima u srpskom filmu: Leni Veselman ( "Otvoreni kavez") i Leonu Lučevu ("Bićemo prvaci sveta").

Po prvi put nagrađena su djeca glumci: zahvalnice su dobili Nemanja Jeremić, Pavle Čemerikić i Isidora Janković, a specijalne nagrade za izuzetne glumačke kreacije Filip Šubarić ("Enklava") i Denis Murić ("Enklava" i Ničije dete").

Stručni žiri činili su Vesna Čipčić, predsjednik, kao i Dragan Mićanović i Branislav Zeremski.

Festival je zatvorila glumica Renata Ulmanski.

Kako je ranije saopšteno, najvažnija nagrada nosi 250.000 dinara, "Konstantin" i "Teodora" nose po 200.000 dinara, povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu po 150.000 dinara, a debitant će biti nagrađen novčanim iznosom od 100.000 din

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.