Gran pri Naisa Borisu Milivojeviću

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran pri "Naisa" Borisu Milivojeviću

Najviše priznanje 49. filmskih susreta u Nišu, Gran pri "Naisa" pripalo je odlukom stručnog žirija glumcu Borisu Milivojeviću za ulogu u filmu "Spomenik Majklu Džeksonu"

U ime laureata koji nije bio u Nišu, nagradu je primio reditelj tog filma Darko Langulov.

Nagrada "Car Konstantin" za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Srđanu Todoroviću za ulogu u filmu "Atomski zdesna", a on je prilikom prijema nagrade rekao da to priznaje posvećuje njegovom nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << preminulom ocu Bori Todoroviću.

Nagrada "Carica Teodora" za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Aniti Mančić za ulogu u filmu "Top je bio vreo".

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Nebojši Iliću za ulogu u filmu "Montevideo, vidimo se", a povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Hana Selimović za ulogu u filmu "Neposlušni".

Najuspešniji epizodisti bili su Ivan Ðorđević (film "Neposlušni") i Hristina Popović ("Atomski zdesna").

Nagrada za debitantsku ulogu dodeljena je Brankici Sebastijanović za ulogu u filmu " Kad ljubav zakasni", a ova glumica je od strane niške publike proglašena glumicom festivala.

Žiri je povelje dodelio i najuspešnijim stranim glumcima u srpskom filmu: Nataši Janjić za ulogu u filmu "Atomski zdesna", Branku Ðuriću za uloge u filmovima "Montevideo, vidimo se" i "Atomski zdesna", kao i Branki Stanić za ulogu u filmu "Ðečaci ulice Marksa i Engelsa".

Stručni žiri činili su Dragana Varagić, predsednica, Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.