Filmski susreti u Nišu 2016

Izvor: NisCafe.com, 26.Jul.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski susreti u Nišu 2016

Ovogodišnji 51. Filmski susreti raspolažu budžetom od preko 18 miliona dinara i biće održani od 20. do 26. avgusta na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. U novoformiranoj Direkciji festivala su između ostalih novinar i muzičar Miroljub Jovanović i upravnik Narodnog pozorišta Ivan Vuković.
Iako se još ne zna koji će filmovi biti prikazani za 6 dana trajanja festivala, jer je prijavljivanje u toku, Dejan Dabić, član selekcione komisije, kaže da će ih sigurno biti 12.
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << festival će biti pozvana i najznačajnija imena u regionu i očekuje se dolazak glumaca iz bivše SFRJ.
Za ovu godinu planira se i studentski kamp koji bi trebalo da okupi oko pedesetak studenata i profesora sa akademija iz Beograda, Novog Sada, Cetinja i Banjaluke. U toku je i konkurs za volontere koji će trajati do 1. avgusta.
U sklopu Festivala biće organizovane i dve izložbe, izložba Jovana Šurdilovića koja je posvećena prošlogodišnjem Festivalu, kao i izložba posvećena Miji Aleksiću.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na NisCafe.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U jeku pripreme za 51. Filmske susrete

Izvor: RadioCity.rs, 26.Jul.2016

Manje od mesec dana ostalo je do početka 51. Filmskih susreta, a pripreme su u punom jeku. Novina i dobra vest za posetioce je da komplet karata ove godine košta 1500 dinara, i oni će se najverovatnije već početkom avgusta naći u prodaji. Ukoliko ne budu bili prodati svi, na samom ulazu u Tvrđavu...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.