Srpski glumci neće u film o Gotovini

Izvor: Mondo, 23.Mar.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski glumci neće u film o Gotovini

Nakon hrvatskih glumaca koji odbijaju da igraju Srbe, ni naši glumci nisu želeli da učestvuju u projektu.

Foto: screenshot, YouTube

Film "General" u režiji Antona Vrdoljaka ima ozbiljne probleme sa pronalaženjem glumaca koji bi igrali srpske vojnike.

Hrvatska štampa ranije je prenela da tamošnji glumci i statisti odbijaju ovaj angažman iako im je ponuđen veći honorar od uobičajenog, pa je produkcija pokušala da glumce pronađe u Srbiji, preko jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << beogradskog kasting servisa.

Za MONDO je u tom servisu rečeno da je, usled slabog odziva, bilo nemoguće održati kasting.

"Mi smo kasting servis koji u svojoj bazi ima više hiljada talenata iz regiona, kao i inostranstva. Što se pomenutog projekta tiče, odziv srpskih glumaca je bio slab tako da do kastinga nije ni došlo," rekli su nam u kasting servisu "Sav taj glumac".

Reditelj Vrdoljak je ranije najavio projekat "General" kao "jedno od remek-dela o Domovinskom ratu", a naslovnu ulogu tumačiće Goran Višnjić, koji se probio na internacionalnoj sceni ulogom u seriji "ER" i Madoninom spotu "Power of goodbye". On je hrvatskim medijima rekao da zbog uloge ima "najveću tremu u životu".

"Imam tremu, najveću koju sam ikada osetio. General Ante Gotovina je za mene heroj," rekao je on.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.