PREMIJERA POSLEDNJEG ĐUZINOG FILMA: Ovo se mora videti

Izvor: NaDlanu.com, 01.Jul.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJERA POSLEDNJEG ĐUZINOG FILMA: Ovo se mora videti

Na predstojećem Festivalu evropskog filma na Paliću biće premijerno prikazano ostvarenje reditelja Marka Novakovića “Bez stepenika” u kojem je legenda srpske glume Vlastimir Đuza Stojiljković odigrao svoju poslednju ulogu.

Film “Bez stepenika”, reditelja Marka Novakovića, proizveden u produkciji Radio Televizije Srbije, imaće svoju svetsku premijeru 22. jula 2015. godine u zvaničnom programu “Paralele i sudari” na 22. Festivalu evropskog filma na Paliću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << />
Ovo je poslednji film koji je snimio velikan srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković . Scenarista filma Zoran Đikić dobio je 2007. godine za ovaj tekst drugu nagradu na anonimnom konkursu povodom 50 godina Televizije Beograd.

Film govori o penzionisanom profesoru neuropsihijatrije Slaviši Petronijeviću koji živi u zajednici s ćerkom Milicom, zetom Stojanom i unukom Draganom. Oboleo je od Alchajmerove bolesti i život u zajednici postaje sve komplikovaniji, kako za njega samog tako i za njegove ukućane. Milica i Stojan žele da ga smeste u starački dom, ali Slaviša se trudi da im pokaže da je sa njim i dalje sve u redu. Vremenom, to mu postaje sve teže. Pored Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, uloge njegove ćerke i zeta igra sjajni tandem glumaca Nataša Ninković i Aleksandar Ðurica, a u podeli su još mnogi odlični glumci svih generacija: Miodrag Krstović, Renata Ulmanski, Marko Janketić, Ivan Đorđević i Aleksandra Nikolić.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.