Od sramote do zvezda!

Izvor: Mondo, 30.Jul.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sramote do zvezda!

Otac mu je govorio da je sramota za porodicu, a on je danas jedan od najpopularnijih i najvoljenijih bodibildera, glumaca i guvernera na planeti. Arnold Švarceneger! Danas puni 68. godina, saznajte njegovu životnu priču

  Arnold Švarceneger danas slavi rođendan. Iako mislimo da sve znamo o njemu - on je Konan Varvarin i Terminator, on je policajac iz vrtića i najjači guverner koji je ikada šetao planetom, postoje neke stvari o njemu koje niste mogli da vidite na velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << platnu i u biografiji na Vikipediji.

On je bio sramota za svoju porodicu, jer je sanjao "zabranjene snove".

"Moj otac je bio policajac koji je želeo da idem u vojsku, oženim Hajdi i živim srećno do kraja života. Deca u Austriji su u ono vreme slušala roditelje, išla njihovim putem, a ja znam da sam samo želeo da pobegnem odatle.

Sećam se da sam jednog dana video časopis na čijoj je naslovnici bio Redž Park. Unutra je pisalo: 'Kako je mister univerzuma postao Herkul' i shvatio sam - to je to. Ovo je moja budućnost.

U ono vreme nije bilo bodibildinga u Austriji. Prijatelji su mi se smejali kada sam im ispričao čime želim da se bavim, i govorili mi da sam budala i da ne treba da razmišljam o takvim glupostima. Otac se protivio ideji da postanem bodibilder i rekao mi jednom prilikom da ga sramotim.

Došla je 1965. godina, imao sam 18 godina i moj otac je sredio da se nađem sa njegovim prijateljima iz vojske. Imali su plan za mene - da postanem tenkista. Otišao sam u vojsku.

Foto: YouTube

Nikada nisam prestao da razmišljam o tome šta želim da postanem i stalno sam razmišljao kako da treniram sada kada sam u vojsci? Rekao sam sebi da ću uraditi sve što treba kako bih postao najmišićaviji muškarac na svetu - radio sam svaki dan, trčao pod punom opremom, čistio puške, a onda,  kada bi ostali vojnici popadali od umora, trenirao još tri sata!

Ujutru bih ustajao pre svih i nastavljao da treniram. Radio sam trbušnjake, sklekove, čučnjeve. U vojsci nije bilo tegova, pa sam improvizovao.

Jednog dana sam čuo da će u Štutgartu biti održano takmičenje u bodibildingu. Pomislio sam kako da odem tamo, morao bih da pobegnem iz kasarne, a kazna za to je preoštra - odlazak u bunker, potpunu izolaciju od nekoliko dana do nekoliko nedelja.

Svake noći bih razmišljao o tome, da li da rizikujem sve zbog takmičenja i nakon nekoliko neprospavanih noći upitao sam sebe: 'Arnolde, šta je s tobom? Niko ne želi to što želiš ti - bodibilding, karijera na fillmu' Tada sam se setio - Rič Bak je to uradio. Rešio sam da se fokusiram, zamislim svoj cilj i idem ka njemu".

To je i uradio - pobegao je iz kasarne i vozom otputovao u Štutgart. Na takmičenje nije poneo ništa, nikakvu opremu, pa je morao da pozajmi gaće drugog takmičara koji je završio predstavljanje.

Foto: YouTube "Činilo mi se da su to najmanje gaće na svetu"

"Sećam se da su mi se te gaće činile kao najmanje gaće na planeti. Izašao sam, bio nesiguran, a oni me stalno vraćali. Ušao sam u prva tri, publika je sve jače tapšala, a onda je došlo vreme da se proglasi pobednik ... čuo sam moje ime".

Arnold je pobedio i, mnogo važnije, shvatio da "ne sanja glupe snove".

Po povratku u kasarnu su ga uhvatili dok je pokušavao da se ušunja. Proveo je nekoliko dana u bunkeru, a onda su ga pretpostavljeni pozvali na raport. "Drali su se na mene, vikali, ja se izvinjavao, a onda je neko od njih upitao 'Je l' istina da si pobedio?'. Rekao sam da, ali sam im se malo ulagivao i rekao da je to zbog vojske, treninga i načina života. Bili su ponosni, ali su mi rekli da moraju da me kazne. Bacili su me u kuhinju da čistim krompir, ali sam tamo krenuo svakodnevno da jedem sve više i više mesa. Te godine sam nabacio 12 kila mišića, a vojska je postala moj tim!

Nadređeni su rešili da mi omoguće sve kako bih mogao da treniram, varioci su mi napravili tegove i zajedno smo napravili 'prenosnu teretanu' tako da kada bismo išli negde na teren, ja mogao da 'strpam' stvari u tenk i nastavim sa vežbanjem".

Glumac kaže da je potom poželeo da se bavi glumom, ali da su mu ljudi oko njega, opet govorili da "priča gluposti".

"Rekli su da neću uspeti - akcenat mi je jak, prevelik sam, sedamdesete su, svi vole Dastina Hofmana i Ala Paćina, pogledaj 'kolicki' su oni, niko neće moći da izgovori moje ime ... isto su mi rekli i kada sam se kadidovao za guvernera ... I? Šta je bilo svaki put kada su mi rekli da nešto ne mogu da uradim?!".

Svaki put si uspeo, eto šta!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.