DUH HOLANDIJE NA FILMSTREET-u: Uzbudljivi avanturistički spektakl na otvorenom

Izvor: Telegraf.rs, 02.Jul.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUH HOLANDIJE NA FILMSTREET-u: Uzbudljivi avanturistički spektakl na otvorenom

Filmstreet i "Orange week – nedelja Holandije u Beogradu“ donose ostvarenje holandske kinematografije na beogradske ulice, a posetioci će danas moći da uživaju u projekciji filma "Admiral - Michiel de Ruyter”, na platou Muzičkog paviljona na Kalemegdanu.

Ljubitelji evropske kinematografije pogledaće u omiljenom bioskopu na otvorenom uzbudljivi avanturistički spektakl o holandskom pomorskom admiralu iz 17.veka.

Filmstreet sa brojnim kulturnim institucijama i događajima >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u gradu obeležava dane Kraljevine Holandije i na potpuno drugačiji način upoznaje posetioce sa holandskom kulturom i čarima Amsterdama.

„Admiral-Michiel Ruyter” je biografski film o čuvenom pomorcu koji je prošle godine imao svetsku premijeru i pobrao brojne pozitivne kritike.

Fioto: Promo

Kao i svake godine, Filmstreet pripremio je neverovatan filmski program i istinsko uživanje za sve filmofile, ali i za ljubitelje različitih žanrova, ukusa i svih uzrasta. Preko 30 filmskih projekcija i 3 pozorišne predstave ulepšaće ulice Beograda koje će i ovog leta tradicionalno biti pretvorene u bioskopske sale. Filmstreet je idealna prilika za uživanje svih generacija u kultnim klasicima domaće, ali i američke, francuske i indijske kinematografije. Od ove godine biće prikazani filmovi iz Holandije i Turske.

Foto: Promo

Filmstreet i Strongbow, pripremaju brojna iznenađenja za sve posetioce tokom trajanja festivala. Kulturni, umetnički i društveni projekat koji godinama unazad neguje kulturu gledanja filmova na velikom platnu i to pod vedrim nebom, koji će razbuditi i obogatiti kulturni život grada!

Pridružite nam se na Kalemegdanu jer Filmstreet je više od bioskopa!

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Holandski filmski spektakl na Kalemegdanu

Izvor: B92, 02.Jul.2016

U okviru završnice Narandžaste nedelje Holandije, Filmstreet će večeras na platou Muzičkog paviljona na Kalemegdanu prikazati holandski filmski spektakl "Admiral - Mićiel de Ruyter"...Ljubitelje filma pod otvorenim nebom očekuje uzbudljivi avanturistički spektakl o holandskom pomorskom admiralu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.