ZA DOBRO JUTRO: Beli lav je skočio na čoveka i sve je stalo, a prava neverica nastupa tek kada otkrijete čitavu priču iza ove fotke (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Maj.2017, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA DOBRO JUTRO: Beli lav je skočio na čoveka i sve je stalo, a prava neverica nastupa tek kada otkrijete čitavu priču iza ove fotke (FOTO)

Dobro jutro! Zoološki vrt u parku Zevra, u Bagdadu, dobio je novog člana, mužjaka belog lava, kojeg će javnost uskoro moći uživo da vidi.

Reč je o prvom lavu te vrste koji je na svet došao u zoološkom vrtu u Bagdadu. Veterinar Adil Musa, direktor zoološkog vrta kazao je kako beli lavovi žive između 10 i 14 godina.

Ovoj vrsti lavova, kojih trenutno postoji oko 30, preti izumiranje s obzirom da oba roditelja moraju imati recesivne gene za belu boju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Musa je rekao kako je tek stabilizovano zdravstveno stanje lava u Bagdadu, uprkos tome što je rođen pre deset meseci.

Prema njegovim rečima, u isto vreme, osim mužjaka belog lava, rođena je i ženka koja je uobičajene boje.

- Ovde se o belom lavu brinu iskusni veterinari i daje mu se posebna hrana. Uskoro će posetioci imati priliku da vide ovu najinteresantniju i najposebniju životinju našeg vrta - rekao je Musa koji je dodao kako se ova vrsta lavova prvi put pojavila 1928. godine.

Pogledajte fotografije OVDE.

Svakog jutra u 7.00 na rubrici ZANIMLJIVOSTI možete pogledati snimak ili fotografiju ZA DOBRO JUTRO, koji će učiniti da vam dan počne na najlepši mogući način.

(Telegraf.rs/ Anadolija)


Pogledaj vesti o: Film Beli lavovi

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.