Vučić u petak sa predstavnicima Fijata u Torinu

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u petak sa predstavnicima Fijata u Torinu

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u petak u Torinu sastati sa predstavnicima Fijata kako bi razgovarali o budućnosti te kompanije u Srbiji.

Vučić je danas rekao da će se u petak u 9 sati sastati sa glavnim menadžerom Fijata za Evropu i Afriku Alfredom Altavilom.

"Nadam se da ću doneti dobre vesti za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Fijata", rekao je on.

Dodao je da je za Kragujevac i Srbiju važno da dobije garancije za budućnost Fijata u Srbiji, odnosno da ta kompanija neće napustiti Srbiju 2018. i 2019. godine.

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija saopštila je 14. juna predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika "višak" zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će posle odmora u avgustu, fabrika raditi u dve smene.

Radnici su dobili garanciju da neće biti otpuštanja i u zamenu je ponuđen dobrovoljni odlazak uz fiksnu otpremninu od 3.000 evra i ostale zakonske dodatke.

Proizvodnja modela "fijat 500 L" počela je u Kragujevcu pre četiri godine. U prvoj godini je proizvedeno 117.000 vozila, a naredne godine manje od 100.000 vozila. U 2015. godini zbog smanjenog plasmana vozila, bilo je 85 neradnih dana, a ove godine je bilo 30 plaćenih neradnih dana.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.