Saradnja Gugla i Fijata na razvoju samoupravljajućih vozila

Izvor: Press, 04.Maj.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Gugla i Fijata na razvoju samoupravljajućih vozila

Američka kompanija Alfabet, matična kompanija Gugla, udružila je snage sa italijansko-američkom automobilskom kompanijom Fijat Krajsler Automobili, u nastojanju da proširi svoju flotu samoupravljajućih vozila.
Foto:Tanjug
Guglova probna flota autonomnih vozila će biti više nego duplirana zahvaljujući dodavanju 100 novih Krajslerovih mini kombija "pacifica hybrid 2017", od kojih bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << neki, prema najavi kompanija, mogli naći na putevima do kraja ove godine, prenosi agencija Frans pres.
Saradnja sa FCA je prva direktna saradnja Gugla sa jednim proizvođačem automobila na kreiranju autonomnih vozila, navodi AFP.
"FCA će dizajnirati mini kombije, tako da je nama lako da instaliramo samoupravljavajuće sisteme, uključujući kompjutere koji održavaju naš samoupravljajući softver i senzore koji omogućavaju našem softveru da vidi šta je na putu", saopštio je Guglov tim koji radi na razvoju tih vozila.
Gugl je 2009. godine počeo sa testiranjem tehnologije autonomne vožnje, koristeći Tojotin model "prius".
 
Pogledaj vesti o: Fiat,   Chrysler

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.