Protest radnika Goše ispred Vlade Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Avg.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika Goše ispred Vlade Srbije

BEOGRAD - Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke počeli su danas protest ispred Vlade Srbije u Beogradu i najavili nove proteste, ako ne bude nadjeno rešenje za isplatu zaostalih zarada.

Na protestu koji je počeo oko 10 časova je oko 100 radnika Goše, a podršku im daju radnici beogradskog IMT-a. Najavljeno je da će protest trajati tri sata.

Predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić rekao je novinarima na protestu da je zahtev radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << te fabrike da im Vlada pomogne da ostvare svoja prava jer je pomagala i drugim privatnim firmama, kao što su Fiat, Gorenje i Agrokor.

On je naveo da danas izvršitelji u Goši plene imovinu po tužbi radnika koji su sudski tražili isplatu zaostalih zarada.

"Nije nam jasno kako je država dozvolila da bivši vlasnik Goše, slovački Žos, sebi obezbedi zaradu od sedam miliona evra, tako što državi nije plaćao poreze, a sada premijerka Ana Brnabić tvrdi da je država uplatom doprinosa dala Goši 250.000 evra narodnih para. Zar nisu i onih sedam miliona evra narodne pare", zapitao je Vujačić.

Radnici, koji su u poslednja tri meseca primili samo 100 dinara, po njegovim rečima, od države traže da stupi u kontakt sa vlasnikom te fabrike i da se nadje rešenje za njihove probleme.

Zaposleni u Goši su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Foto: Twitter

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici "Goše" protestuju ispred zgrade Vlade u Beogradu

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2017

Ispred Vlade Srbije počeo je protest radnika fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke...Oni zahtevaju da država stupi u kontakt sa vlasnikom fabrike i pomogne oko isplate zaostalih plata, rešavanja problema nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica...Radnici su najavili...

Nastavak na Radio 021...

Vujičić: Radnici zahtevaju da im Vlada pomogne da ostvare svoja prava

Izvor: Beta Video, 22.Avg.2017

BEOGRAD - Predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić istakao je da je zahtev radnika te fabrike da im Vlada pomogne da ostvare svoja prava jer je pomagala i drugim privatnim firmama, kao što su Fijat, Gorenje i Agrokor. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Ivan Miljković gost Dana uživo

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2017

U Danu uživo govorimo o protestu radnika Goše ispred Vlade Srbije. Zašto je vlast i ovoga puta ostala nema na njihove zahteve i ima li rešenja za problem fabrike šinskih vozila i nastavak proizvodnje..Prošla godina je bila najgora po broju rođene dece u Srbiji. Da li to znači da Strategija za...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.