NAPAD Policija privela taksi vozača koji je umalo pregazio komunalnog policajca

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD Policija privela taksi vozača koji je umalo pregazio komunalnog policajca

Kragujevačka policija privela je taksi vozača koji se sumnjiči da je automobilom marke "Fiat" jutros oko osam sati udario komunalnog policajca Borisa Đokića i naneo mu laku telesnu povredu.

Kako je navedeno u saopštenju, protiv taksi vozača starog 48 godina, policija će Osnovnom javnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

U Ulici Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pašića u Kragujevcu, jutros oko osam sati, pri redovnoj kontroli taksi prevoza, u ulici Nikole Pašića, na službenoj dužnosti je napadnut komunalni policajac Boris Đokić. Njega je kolima udario „linijski“ taksista i tom prilikom zadao mu povredu kolena.

Napad se dogodio samo dan nakon što je lokalna samouprava najavila pooštrenu kontrolu poštovanja Odluke o taksi prevozu.

Đokićev kolega koji je sa njim dežurao kada je do napada došlo, Zoran Marjanović, priča kako se sve dogodilo.

„Svakog jutra od 7 sati dežuramo i kontrolišemo „linijske“ taksiste. Njima je zabranjeno da stoje na autobuskim stajalištima i tu primaju putnike. Taksista koji je napao mog kolegu bio je u tom prekršaju, pa smo pokušali da ga legitimišemo. Đokić je slikao auto, a ja sam tražio ličnu kartu. Taksista se iznervirao, vikao je, lupao rukama po volanu... Đokić ga je upozorio da ne ometa službeno lice u vršenju dužnosti, a taksista je vikao kako mi imamo nešto protiv njega i kako ga stalno zaustavljamo. Krenuo je vozilom na kolegu koji se, da ne bi pao, zadržao za retrovizor. Taksista ga je tako vukao, a tek kada se čio udarac noge o auto, zaustavio se“, ispričao je Marjanović.

Član Gradskog veća za privredu, Dalibor Jekić, oštro je osudio napad na komunalnog policajca i najavio još intenzivniju kontolu taksi prevoznika.

„Jedan od najvećih problema lokalne samouprave je problem sa „linijskim taksistima. Videćemo kako drugi gradovi rešavaju ovaj problem. Prekršajne prijave koje pišemo taksistima ne prolaze dobro na sudu. Možda ćemo da preduzmemo meru oduzimanja vozila do završetka postupka“, objasnio je Jekić.

Prema njegovim rečima, na mesečnom nivou rad „linijskih“ taskista Gradsku agenciju za saobraćaj i legalne taksi prevoznike košta od 6 do 10 miliona dinara.

Ovo nije prvi slučaj napada na komunalne policajce pri vršenju dužnsoti od strane taksi prevoznika. Od početka godine dogodilo se 10 sličnih napada.

Jednom prilikom taksista je komunalnog policajca bacio na haubu automobila.

Predviđena kazna za „linijske“ taksiste koji su u prekršaju, zaustavljeni na autobuskim stajalištima radi preuzimanja putnika, je 10.000 dinara.

U Kragujevcu je na snazi pooštrena kontrola poštovanja Odluke o taksi prevozu. Veliki problem za grad su „linijski taksisti“ koji putnike voze po ceni autobuske karte i time oštećuju gradski prevoz i taksiste za šest do osam miliona dinara mesečno.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priveden napadač na policajca

Izvor: Akter, 30.Jul.2015

Kragujevačka policija je privela vozača linijskog taksija, koji je jutros, upravljajući vozilom "fijat" koje se kretalo unazad, udario komunalnog policajca Borisa Đokića..Protiv njega će Osnovnom javnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.