Kola će biti na velikom popustu, SUV sve traženiji

Izvor: B92, 06.Maj.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kola će biti na velikom popustu, SUV sve traženiji

Detroit -- Rast prodaje kamioneta i terenskih vozila (SUV) firme "Fiat-Krajsler" nastavio se prošlog meseca sa šest odsto što je za nju najbolji april u SAD još od 2005.

Italijansko-američki proizvođač automobila kaže da je prošlog meseca u SAD prodao 200.000 vozila, uz 17 odsto povećanja prodaje modela "Džip" (Jeep).

Najpopularniji model te kompanije je međutim kamionet "Ram" čija je prodaja porasla za osam odsto, na više od 41.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komada.

Međutim, prodaja klasičnih automobila kompanije "Fiat-Krajsler"je aprila opala za osam odsto, prateći trend u SAD gde se kupci sve manje opredeljuju za klasične automobile. Tako je prodaja modela srednje klase "krajsler 200" opala za čak 60 odsto, na svega 7.600 komada.

Po proceni sajta Edmunds.com, ukupna prodaja automobila u SAD je aprila bila 1.51 miliona, čime je oboren prethodni rekord za taj mesec iz 2005. godine.

April je obično miran pred letnju prodajnu sezonu, ali ovaj ukazuje da bi čitava 2016. mogla biti rekordna godina za auto-industriju, rekla je Džesika Koldvel, direktorka za analize firme Edmunds.

Prodaja automobila u SAD je prošle godine već bila rekordna, sa 17,5 miliona komada. Računa se da su kupci u SAD samo aprila potrošili više od 36,9 milijardi dolara na nova vozila, nadmašivši prethodni rekord za taj mesec postavljen prošle godine, navele su frime "J.D. Pauer" i "LMP automotiv".

To što kupci hrle ka modelima SUV i kamionetima, može naterati proizvođače da ponude velike popuste za klasične automobile da bi smanjili zalihe neprodatih vozila.

Upredo ima nagoveštaja da se usporava prodaja vozila građanima, a raste manje profitabilna prodaja rent-a-kar kompanijama i drugim firmama koje obnavljaju vozni park.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Jeep

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veliki popust na klasična kola, SUV traženiji

Izvor: Capital.ba, 07.Maj.2016, 07:45

DETROIT, Rast prodaje kamioneta i terenskih vozila (SUV) firme „Fiat-Krajsler“ nastavio se prošlog mjeseca sa šest odsto što je za nju najbolji april u SAD još od 2005. Italijansko-američki proizvođač automobila kaže da je prošlog mjeseca u SAD prodao 200.000 vozila, uz 17 odsto povećanja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.