Brnabić o Fijatu: Posle teških razgovora nađen dobar kompromis

Izvor: BKTV News, 25.Jul.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o Fijatu: Posle teških razgovora nađen dobar kompromis

Razgovori su bili teški, ali je pronađen dobar kompromis, izjavila je premijerka Ana Brnabić nakon potpisivanja sporazuma između poslovodstva i Samostalnog sindikata u Fijatu.

"Razgovori bili jako teški,svi smo iscrpljeni. Ovo su bili pravi razgovori u smislu da ne postoji strana koja je pobednik i strana koja je izgubila. Nađen je dobar kompromis," rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, obe strane su bile odgovorne i hrabre.

"Znam da će >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i videla sam da su predstavnici radnika već izloženi nekim kritikama da je to moglo bolje, ali radnici su imali ozbiljne predstavnike koji su naterali i Fijat i vladu na ozbiljan kompromis" rekla je ona.

Brnabićeva kaže da i dalje stoji iza radnika Fijata.

"Nemam nikakav problem da ponovo razgovaram sa radnicima i objasnim šta je dobijeno ovim razgovorima," dodala je ona.

Premijeka se zahvalila svim stranama koje su se odazvale pozivu vlade za razgovore, a radnicima i Štrajkačkom odobru na odgovornosti i hrabrosti što su verovali u vladu i mogućnost da se razgovara i nađe kompromisno rešenje.

Zahvalila se i predstavnicima Fijata što su imali razumevanja za razgovore koj su vođeni i za zahteve radnika.

Dogovoreno je osnivanje Komisije za tehnička merenja.

Komisiju će činiti članovi sindikata i članovi FCA Srbija, kao i tehnički stručnjaci iz sedišta kompanije.

Komisija će početi sa radom od 15. septembra.

Brnabić je objasnila da je ovom prilikom Vlada Srbije intervenisala kako bi se postigao dogovor ovde jer je bila vanredna situacija i došlo do potpunog potpuni prekida proizvodnje u firmi koja zapošljava više od 2.500 ljudi, trpeo je BDP, izvoz i kooperanti.

Za sve ostale stvari postoji intitucionalni mehanizam Agencija za mirno rešavanje sporova, koja je jako profesinalna, navela je ona i istakla da se nada još većoj proizvodnji u Fijatu.

Poslovodstvo "Fijata" je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto.

Radnici Fijata prošle nedelje prekinuli su štrak koji je trajao od 27. juna i u dogovoru sa Vladom Srbije počeli su pregovori sa poslovodstvom kompanije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Branabić o Fijatu: Niko nije pobedio, ni izgubio

Izvor: B92, 25.Jul.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su pregovori o zahtevima radnika FCA Srbija bili teški, i ocenila da je postignut dobar kompromis...Brnabić je posle potpisivanja sporazuma predstavnika sindikata FCA i poslovodstva fabrike u Vladi Srbije zahvalila svim učesnicima pregovora u kojima je...

Nastavak na B92...

Brnabić nakon potpisivanja sporazuma u Fijatu: Nađen je dobar kompromis!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2017

Prema njenim rečima, obe strane su bile odgovorne i hrabre.. Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas nakon potpisivanja sporazuma između poslovodstva i Samostalnog sindikata u Fijatu, da su razgovori bili jako teški ali da je pronađen dobar kompromis...- Razgovori bili jako teški,svi smo iscrpljeni....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.