Altavilla Vučiću potvrdio posvećenost poslovanju Fiata u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Jul.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Altavilla Vučiću potvrdio posvećenost poslovanju Fiata u Srbiji

TORINO - Predsednik vlade Aleksandar Vučić sastao se danas, u sedištu Fiata u Torinu, sa izvršnim direktorom "Fiat grupacije" Alfredom Altavillom sa kojim je razgovarao o planovima za fabriku u Kragujevcu.

Vučić je sa Altavillom u Torinu razgovarao o planovima za zajedničku fabriku te grupacije i države Srbije u Kragujevcu, koja već neko vreme beleži pad proizvodnje, a trenutno je u toku izjašnjavanje viška radnika za odlazak iz kompanije.

Iz kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Fiat-Chrysler automobili Srbija je posle razgovora saopšteno da je sastanak Vučića i Altaville bio veoma uspešan i da su obojica istakla značaj zajedničke kompanije u Srbiji i fabrike FCA u Kragujevcu kao i svoju posvećenost daljem kontinuiranom prisustvu FCA Grupacije u Srbiji.

Tokom svog boravka u Torinu, premijer Aleksandar Vučić je posetio Centro Stile (dizajnerski centar FCA Grupacije) gde je imao priliku da se upozna sa razvojem modela Fiat 500L od prvih skica do gotovog modela, piše u saopštenju.

Dodaje se da je tokom razgovora istaknuto je da će izgledi industrije u narednim godinama i konkurentnost modela Fiat 500L u svom segmentu tokom „životnog ciklusa automobila", omogućiti kompaniji FCA Srbija da planira kontinuitet u poslovanju fabrike i da održi svoj doprinos jačanju srpske privrede.

"FCA Srbija i naša fabrika u Kragujevcu su veoma važni za naše industrijsko poslovanje. FCA Grupacija potvrđuje svoju posvećenost zemlji", izjavio je Altavila, koji je takođe istakao kontinuiranu podršku i doprinos koji su Srbija i premijer Vučić uvek pružali FCA Grupaciji u Srbiji", piše u saopštenju.

"Vlada Republike Srbije će dati svoju punu podršku poslovanju FCA Grupacije u Srbiji da bi joj obezbedila sigurnu budućnost za dalje poslovanje i dugoročno strateško partnerstvo između Srbije i FCA Grupacije. Nastavićemo da vodimo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju FCA fabrike u Kragujevcu", naveo je Vučić.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.