Za limuzinu treba da rade 21 godinu

Izvor: Blic, 04.Okt.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za limuzinu treba da rade 21 godinu

Više od 50 automobila najvećih svetskih proizvođača, od kojih je pet modela prvi put prikazano srpskoj javnosti, Nišlije imaju prilike da vide na šestom Sajmu automobila „Auto-moto fest“ u hali „Čair“.

No, pogledi na karoserije četvorotočkaša uglancane do savršenstva, niskoprofilne gume sa aluminijumskim felnama, hromirane branike i kožna sedišta većini posetilaca će biti jedino zadovoljstvo jer u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najvećem gradu na jugu Srbije koji broji više od 35.000 nezaposlenih nije mnogo onih koji će odavde moći da izađu sa ključevima nekog moćnog vozila u džepu.

Ali, ozbiljnih interesenata ipak ima. Pa i za najskuplji model na sajmu „audi Q7“ koji košta 83.000 evra, za koji bi prosečan Nišlija sa platom od 40.000 dinara, trebalo da radi 21 godinu!

Promoterka Adrijana Pavlović kaže da je ovog luksuznog dizelaša od 3.000 kubika i 272 konja, moguće isprobati i u test vožnji, i da su se već prvog dana, prijavila dva ozbiljna interesenta. Osim „Q7“, srpskoj javnosti prvi put su predstavljeni i „tojota avensis“, „volksvagen kedi“, „ford C maks“ i „hjundai tukson“.

- Samo veliki gradovi imaju sajmove automobila. Ali, problem je što smo mi u međuvremenu postali velika sirotinja pa ovde možemo samo da se radujemo gledajući ove prelepe četvorotočkaše - kaže Nišlija Dragan Stojanović.

Milan Tričković iz Niša se seća vremena od pre 35 godina kada je mogao da uzme kredit i kupi novi auto kao da kupuje košulju.

- E, bilo nekada u Nišu industrijskom gradu, a sada se pripoveda. Sada ne mogu ni novu košulju - kaže on.

Pažnju posetilaca su privikli i modeli koji su dostupniji džepu prosečnog građanina, kao što je simpatični „folksvagen ap“ sa cenom od 7.850 evra. Zanimljiva po izgledu, ali i ceni bila je i „tojota ajgo“ za koju je bez opreme potrebno izdvojiti 9.350 evra, ali i „sandero“ od 8.150 evra uz koji ide i sedam godina garancije.

- Imam privatnu firmu a treba mi dobar i komforan auto koji mogu da koristim i poslovno, ali i kao porodični auto. Mislim da mi najviše odgovara „fijat 500L“. Imam jedan „jugo“ star 20 godina, tako da razmišljam da iskoristim promociju i umanjim cenu od 13.000 evra za 2.000 - kaže Zoran Stanković iz Niša. Na štandu „Fijata“ napominju da je u sklopu promocije moguće ostvariti još veću uštedu od 2.500 evra, a to je zamenom automobila starijeg od 20 godina.

Besplatan tehnički uz registraciju!

Na sajmu su svoje usluge predstavili tehnički pregledi, banke i auto-škole. Neke firme Nišlijma koji kod njih registruju kola, daje besplatan tehnički pregled i besplatne kontrolne preglede automobila pre polaska na neko putovanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.