Počeo šesti Arsenal fest

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Jun.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo šesti Arsenal fest

U Kragujevcu je juče počeo šesti Arsenal fest. Trodnevni festival, u jedinstvenom ambijentu Kneževog arsenala, koji označava početak letnje sezone muzičkih festivala u Srbiji, na glavnoj sceni počeo je koncertom hora Viva Vox. Ovaj hor koji za obrade najpoznatijih pop, rok i alternativnih izvođača koristi glas i beatbox, prvi put je nastupao u Kragujevcu, pa je i publika na Arsenalu uživala u obradama sastava Red Hot Chili Pappers, Queen, Nirvana, Metallica, The Prodigy.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs <<
Sve generacije ispred Main Stage-a, okupio je “kralj rock and roll-a”, Momčilo Bajagić Bajaga sa svojim Instruktorima, koji su podsetili na neke od hitova u svom tridesetrogodišnjem postojanju: “Sa druge strane jastuka“, “Godine prolaze“, “Kad hodaš“, “Dobro jutro džezeri“, “Ako treba da je kraj“, “Jedino to se zove ljubav“ ... i mnoge druge.

Britanski alternativni bend Skunk Anansie, predvođeni autentičnom pevačicom Skin, kao jedan od vodećih imena ovogodišnjeg Arsenala, na Main stage  izašao je u ponoć, i svojim nastupom i energijom nije izneverio publiku koja ih je čekala, tako da ih je vratila na bis i uz ovacije uživala u još dve numere.

Garden stage u 21.00 otvorio je kragujevački bend bivšeg bubnjara Smaka “Kepa i Free Spirit“ uz raskošni glas Ane Popović. Potom su nastupali Igor Vince i njegov “Drum, Brass & Keys“ orkestar, niški bend Stereo banana, alternativci 16 osam 23, a publiku je u najvećem broju u Zastavinoj bašti okupio novosadski kultni bend Obojeni program, koji je prvi put nastupio na Arsenalu. Exsplozive stage u Čaurnici bio je rezervisan za di džej setove, koji su se smenjivali do ranih jutarnjih sati.

Druge večeri 24. juna na Main-u nastupaju Ničim izazvan, Massimo Savić, Električni orgazam, zatim kultni pankeri Toy Dolls i novosadski Atheist Rap. Na Gardenu, večeras sviraju Mašinko, KBO!, Eyesburn, mostarski Zoster, nekadašnji vođa Đavola Neno Belan a drugo veče Arsenala 06 u Zastavinoj bašti zatvara E-Play.

Treće i poslednje veče Arsenal festivala rezervisani su za Siddhartu, Partibrejkers, Asian Dub Foundation, Irish Stew i prvi put na Main stage nastupiće Beogradski sindikat. Na Gardenu u završnici Arsenala publiku očekuju Zigot, DuŠan"s Flying Blues Band koji predvode Vasil Hadžimanov i Dušan Jeftović, Gužva u 16ercu, Dža ili bu, Goran Bare i Majke i Mortal kombat.
Pogledaj vesti o: Fest,   Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.