Počeo intenacionalni festival kratkog filma Bašta fest

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo intenacionalni festival kratkog filma "Bašta fest"

Internacionalni festival kratkog igranog filma "Bašta fest" otvoren je sinoć u Bajinoj Bašti na obali Drine na plaži Rača, saopštila je organizacija festivala.

Festival je otvorio glumac Slaven Došlo,a prva projekcija festivala bio je film "Dvoje", rediteljke Maše Nešković.

Glavna ideja festivala je da skrene pažnju na mlade autore, kratki film, kao i da napravi pomak u decentralizaciji kulture u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a biće prikazano 17 filmova.

U četvrtak su u okviru takmičarskog programa prikazani filmovi "Kad bi ovce bile roze" u režiji Đurđije Radivojević, islandski film "Dolina kitova" (Whale Valley), film Nenada Tesle "Ovih dana", film "Izlaz u slučaju opasnosti" u režiji ; Vladimira Tagića, poljski "Govnojedi", film Koste Ristića "Dijamant za Baju Kaliforniju" ; i francuski "Ne pričaj o ljubavi" (Don’t speak about love).

"Bašta fest" trajaće do 5. jula.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.