Izvor: Blic, 29.Maj.2016, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 17. "Teatar fest" u Doboju

Dobojski "Teatar fest" ide u korak sa strateškim usmerenjem razvoja kulture u Srpskoj, a to je njena decentralizacija, kako bi umetnost i kulturni život bili što dostupniji svim građanima, rekla je pomoćnik ministra za kulturu i obrazovanje Milica Kotur, otvarajući večeras 17. "Teatar fest Doboj 2016".

Koturova je izrazila nadu da će festivalske večeri opravdati očekivanja građana, koja samo teatar može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pružiti.

Beogradski glumac Vojin Ćetković pozdravio je tokom uvodne besede publiku, za koju je istakao da nije poklekla vremenu površne zavodljivosti, te obavezala glumce da podrže one koji hoće više bolje i kreativnije.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje prvog dana Festivala izvedena je predstava "Noć bogova", u izvođenju beogradskog Zvezdara teatra.

Sutra, drugog takmičarskog dana, publici će se predstaviti Narodno pozorište Tuzla predstavom "Budala na večeri", a u utorak, 31. maja, glumci Šabačkog pozorišta izvešće predstavu "Kidaj iz moje kuhinje".

Četvrtog takmičarskog dana, u sredu, 1. juna, nastupiće Grad pozorište Gradiška sa predstavom "Kumovi", a dan posle glumci banjalučkog Narodnog pozorišta izvešće predstavu "Sinovi umiru prvi".

Poslednjeg dana Festivala, u petak, 3. juna, glumci Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke će u revijalnom programu izvesti predstavu "Celo telo tu me boli".

Predstave će pratiti stručni žiri koji čine Vlado Kerošević, Jovanka Stojčinović Nikolić i Gordana Vasić.

Prateći program ovogodišnjeg Teatra je izložba eksponata iz fundusa Likovne galerije "96" iz Prijedora.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otvoren 17. "Teatar fest Doboj"

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2016, 08:01

DOBOJ - Dobojski "Teatar fest" ide u korak sa strateškim usmjerenjem razvoja kulture u Srpskoj, a to je njena decentralizacija, kako bi umjetnost i kulturni život bili što dostupniji svim građanima, rekla je pomoćnik ministra za kulturu i obrazovanje Milica Kotur, otvarajući sinoć 17. "Teatar...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.