„Organic live fest

Izvor: Studio B, 02.Sep.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Organic live fest"

U Ustanovi kulture „Palilula" 5. i 6. septembra održaće se, peti po redu, „Organic live fest 2015", koji promoviše organsku proizvodnju, obnovljive izvore energije, zaštitu životne sredine i zdrave načine života.

Učestvovaće društveno odgovorne kompanije i institucije. Održaće se predavanja iz oblasti organske proizvodnje i energetske efikasnosti, tribine o ekološkoj odgovornosti, pozorišne predstave, koncerti i sportske aktivnosti.

- Sekretarijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za privredu, koji je resorno nadležan za sve turističke manifestacije u Beogradu, podržava i „Organic live fest 2015". Ova manifestacija je vrlo značajna jer se bavi temama koje su interesantne kako za našu zemlju tako i za region i svet. To je organska proizvodnja, održivi razvoj, primena novih tehnologija, kao i prilagođavanje savremenog života nekim novim tendencijama. Ono što je bitno jeste i to da je „Organic live fest" bio naš predstavnik i promoter na Evropskoj nedelji održive energije 2012, kao i na Evropskoj nedelji mobilnosti 2014. godine. I ovog meseca nastavljamo sa velikim brojem manifestacija. Sutra počinje „Fish Fest", u subotu „Organic fest", zatim Najk maraton, a nakon toga ulazimo u „Dane evropske baštine" - rekla je Tijana Maljković, sekretarka za privredu, na današnjoj konferenciji za novinare u Ustanovi kulture „Palilula".

Plato ispred Ustanove kulture „Palilula" u subotu i nedelju biće podeljen u osam segmenata. Biće tu Solarna bina, Organska ulica, Eko-kuća, Trg eko-vozila, Kulturno ćoše, Naučni kutak, Zdrav život i Dečji svet. Kompanije i institucije, koje učestvuju na festivalu, pružiće posetiocima osnovna i šira saznanja o svojim inovativnim i ekološkim proizvodima i uslugama. Festival su podržali Delegacija EU u Srbiji, Ujedinjene nacije - program za razvoj, Grad Beograd - Sekretarijat za privredu, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za energetiku, Sekretarijat za saobraćaj, Opština Palilula, GSP „Beograd", Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Srbije, Centar za promociju nauke, Biblioteka grada Beograda, JP „Hipodrom Beograd" i drugi.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.