Green Fest konkurs za filmske i video radove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2015, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Green Fest" konkurs za filmske i video radove

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda objavili su dva konkursa - za amaterski i za kratki film, koji se realizuju u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest". Prijave su otvorene do 9. oktobra.

Odabrani filmovi koji ispune sve tražene uslove biće prikazani u Programu međunarodnog festivala ekološkog filma "Green Screen Fest" u okviru Međunarodnog festivala zelene kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << „Green Fest".

Pravo učešća na konkursu za amaterski film imaju svi zainteresovani, bez uzrasnih ograničenja, ali se podstiču mladi autori i autorke da se prijave.

Radovi treba da su potpuno amaterski, a mogu biti napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom ili amaterskom video-kamerom.

Maksimalan broj filmova sa kojima može da učestvuje jedan autor ili autorka je 5, a maksimalno trajanje filma je 15 minuta.

Nagrade će se dodeljivati u tri starosne kategorije: najbolji amaterski film u kategoriji autora do 18 godina, najbolji amaterski film u kategoriji autora do 18 do 27 godina i najbolji amaterski film u kategoriji autora preko 27 godina.

Pravo učešća na konkursu za krati film imaju svi profesionalci iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode, životne sredine, ekologije i održivog razvoja.

Maksimalan broj filmova sa kojim može da se učestvuje je 3, a maksimalna dužima trajanja filma je 25 minuta.

Svi radovi koji konkurišu za kategoriju kratki film treba da budu titlovani na engleski jezik, osim filmova čiji je govorni jezik engleski.

Kratki filmovi biće nagrađivani sa I i II nagradom za najbolji kratki film.

Prijavni formulari za oba konkursa mogu se pronaći ovde.

Učešće je besplatno.

Detaljnije informacije o načinu dostavljanja radova, kao i kompletna konkursna dokumentacija, nalaze se na zvaničnom sajtu Festivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.