FOTO: Više od hiljadu posetilaca na trećem Biciklana festu

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Više od hiljadu posetilaca na trećem Biciklana festu

Treći Biciklana fest, u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative, posetilo je više od 1.000 ljudi tokom tri dana ispunjenih radionicama, sportom, diskusijama, muzikom i biciklističkim asesoarima.

Poslednjeg dana festivala, posetioci su u dvorištu hotela Vojvodina mogli da kupe rezervne delove i nauče kako da od recikliranih delova naprave novi bicikl.

Dva dana Biciklana festa bila su u znaku diskusija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pa su se oko širenja ideja biciklizma okupili aktivisti iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i poznatih biciklističkih država poput Holandije i Francuske.

Neki od zaključaka su da je potrebno ne samo napraviti bezbedno okruženje za bicikiste oko škola, nego i ruta do njih, na različite načine prići različitim kategorijama mladih, edukovati decu o pravilima ponašanja u saobraćaju, ali i ohrabrivati njihove roditelje da im dopuste da voze bicikl.

"Grad sa više bicikala je sigurniji grad. Ako u razvoju saobraćaja planiramo za najslabije - decu i uslove tokom zime, moći ćemo da proširimo ideje na celo društvo. Međutim, kada se radi o razvoju, kopiranje primera jednog grada poput Amsterdama nikad nije pravo rešenje", rekao je holandski stručnjak za urbanizam i razvoj biciklizma Simon Fesard.

Više od 500 biciklista otvorilo je treći Biciklana fest, vozeći Novosadsku kritičnu masu.

Večeri Biciklana festa završene su uz muziku - Zbogom Brus Li, Đura na vinilu, Maja & Bole i DJ Master Flow napravili su sjajnu žurku. Organizatori najavljuju sjajan provod i naredne godine.

Pročitajte kako je bilo nakon prvog i drugog dana.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.