FEST: Južnokorejski film Tenor sniman u Beogradu

Izvor: B92, 04.Mar.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEST: Južnokorejski film "Tenor" sniman u Beogradu

Južnokorejska filmska producentkinja Dženi Kim izjavila je danas na Festu da je Srbija jedna od vodećih zemalja po kvalitetu filmskih radnika i tehničkog osoblja.

Njen film "Tenor", o južnokorejskom operskom pevaču koji se proslavio u Evropi, u režiiji Kim Sang Mana, snimljen je većim delom u Beogradu, a na Festu se prikazuje u programu "Forum".

"Meni je snimanje u Beogradu bilo prvi boravak u vašoj zemlji. Najveća sreća je bila što smo upoznali ljude iz vaše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlične producentske kuće "Viktorija film". Našli smo divne glumce, odlične orkestarske muzičare i druge saradnike", rekla je Kim na konferenciji za novinare u Sava centru.

Ona je istakla da su snimali u zgradi Narodne skupštine, Belom dvoru i na drugim lokacijama i da su svuda naišli na punu podršku. U filmu po istinitom događaju o čuvenom pevaču koji usled bolesti i operacije gubi jedan glasni nerv i time mogućnost scenskog nastupa, glavnu ulogu igra Yoo Ji-Tae. Opersku divu iz Italije glumi Nataša Tapušković, njegovog agenta Dragan Mićanović, a pojavljuju se i drugi srpski glumci.

Tapuškovićeva je izjavila da je njen lik vrlo gorda i preterano ambiciozna pevačica, što njoj lično nije blisko, ali je upravo zato bilo uzbudljivo da je igra. "Iznenadila me je ponuda ovakvog tamnog karaktera, ali sam srećna što je reditelj bio dovoljno hrabar da mi pruži tu mogućnost. To je glumački izazov, a i priča me se tiče jer ovaj film najviše govori o umetnosti, o potrebi umetnika da se iskažu, o strasti i žudnji koja ih vodi", rekla je ona.

Mićanović je rekao da je njegova uloga mala, ali zgodna i da "taj agent veruje u svog klijenta dok mu on donosi profit, a kada nastanu problemi - brzo ga napusti". "Uloga mi je draga zbog ovih divnih ljudi koji su došli u Beograd da snimaju. To je nama jako značajano i za neku buduću saradnju", rekao je on.

Reditelj je pozitivno ocenio iskustvo rada na ovom filmu, mada, kako je napomenuo, više voli da snima akcije, trilere i horor žanr. "Ovo je drama. Da se u životu priča završila srećno, ne bih prihvatio da režiram. Zainteresovala me je da se kroz film bavim ljudskim instinktom, pitanjem kako neko ko je bio zvezda sada posle gubitka savršenstva može da nastavi dalje", rekao je on.

Marko Jocić iz "Viktorija filma" (koji je radio koprodukcione filmove "Mamula", "Doktor Rej i đavoli", "Zona mrtvih") zahvalio je Srpskoj filmskoj asocijaciji koja je dovela ovaj južnokorejski projekat u Beograd.

"Korejski filmski radnici su izuzetno profesionalni i vredni. Drago mi je što smo ovom prilikom pokazali da možemo da ih ispratimo u njihovom ritmu. Ostali smo u kontaktu i već se dogovaramo o sledećem projektu", istakao je Jocić.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.