Do petka Urban fest u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 01.Sep.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do petka Urban fest u Nišu

Međunarodni studentski pozorišni festival ove godine održava se deseti put po redu. Iako je bilo najavljeno da će se svaki dan petodnevnog festivala događati u drugoj gradskoj opštini zbog lošeg vremena došlo je do promene mesta održavanja pa će prva tri dana Festa  biti održana u Lutkarskom pozorištu. Na festivalu će se takmičiti grupe akademskih pozorišta iz Niša, Beograda, Loznice, Kragujevca, Banja Luke, Kočana i Prištine. Svečano otvaranje festivala počinje u 20 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i 20 minuta, a 10 minuta nakon toga Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra iz Niša će odigrati predstavu „Stend ap Serbie“ po tekstu Jovana Jovanovića Zmaja, u režiji Vladimira Cvejića.

Marijana Vitas, glumica Akademskog pozorišta iz Niša, bila je gost u otvorenom studiju City radija na Letnjoj pozornici, za vreme trajanja Filmskih susreta ove godine. Sa njom smo tom prilikom razgovarali o predstavi „Stand ap Serbie“, u kojoj glumi. Marijana je preporučila svima da pogledaju „Stend ap Serbie“ jer je neuobičajena za današnje vreme i jer su je glumci i reditelj približili publici, bez obzira na to što je tekst predstave bogat arhaizmima.

„Ukoliko bilo ko od nas smatra da dovoljno poznaje Jovana Jovanovića Zmaja greši u svakom pogledu. Mi smo ubeđeni da smo pratili njegov rad i da poznajemo većinu njegovih pesama i svega što je radio, ali smo upravo kroz ovu predstavu, tačnije politički satirični kabare i prikazali da Stend ap Serbie prikazuje rad J. J. Zmaja kroz predstavu i upravo tako možemo saznati šta je on nama hteo da kaže kroz sve ono što je pisao. Najinteresantnije kod predstave Stend ap Serbie jeste što je ceo scenario zasnovan na svim njegovim pesmama“, objasnila je Marijana Vitas za City radio.

Druge večeri biće odigrane prestave „Ja ili neko drugi“ i „Svinjograd“. Treće veče donosi nam „Terapiju“ i „Lari Tompson – tragediju jedne mladosti“. U opštini Pantelej odigraće se u četvrtak pozorišni komadi „Porodične priče“ i „Klasni neprijatelj“.
Svečano zatvaranje festivala je u petak u dvorištu Univerziteta gde će pre zvanične dodele nagrada trupa iz Kuršumlije odigrati „Zajednički stan“, predstavu van konkurencije. „Ukroćena goropad“ će se igrati u sklopu poslednje večeri koje se održava u opštini Crveni Krst.

Kompletan program svih pet dana festivala, satnicu i tačno mesto odigravanja zainteresovani mogu da pogledaju na sajtu Studentskog kulturnog centra Niš.
Pogledaj vesti o: Fest,   Kragujevac

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.