Izvor: BalkanRock.com, 21.Avg.2016, 06:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cross Border fest: Muzika koja ruši sve granice

Rampart, foto: Vukašin Stanojević

U organizaciji Udruženja građana Balkanrock, bendovi Twisted Tales (Kuršumlija), Nemesis (Beograd) i Rampart (Sofija) nastupili su u petak, 19. avgusta u okviru prvog Cross border festa u klubu Black Stage u Nišu.

Twisted Tales

U želji da postane tradicija, Udruženje građana Balkanrock pokrenulo je muzički festival koji za cilj prvenstveno ima druženje i razmenu iskustava muzičara iz >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Srbije i okolnih zemalja. Tako su na prvom Cross border festu gitare ukrstili domaći muzičari iz Beograda i Kuršumlije i iz glavnog grada Bugarske – Sofije.

Festival je otvorio nastup benda Twisted Tales. Nastup započinju sa “Nova Švabija”. Neverovatna im je bila interpretacija posvete za Ronnie James Dia. Pred kraj svog nastupa predstavili su deo novog materijala koji će se naći na novom albumu. Odsvirane su “Hate song”, “Bringer of the war” i “Hell fire”.

Nemesis

Nakon njih usledio je beogradski sastav Nemesis. Prvi srpski ženski melodic death metal sastav nastao je krajem 2013. godine. Aktuelnim singlom “Vengeance” otvaraju svoj nastup koji je od početka do kraja bio fascinantan i energičan. Posmatrajući ih, na trenutak pomislite da su ispred vas drevne Valkire sa električnim gitarama. Na set listi te večeri našle su se i “Nemesis”, “Savages”, “Dead eyes”, “Phobia”… da bi sve bilo zaokruženo sa “Divine retribution”.

Rampart

Za kraj nastupio je bugarski sastav Rampart. Od početka kreću žestoko sa “Apocalypse or Theater”, “Metal Spell”, “The Flood”… Da li zbog košarkaške utakmice ili zbog nečeg drugog, broj publike se drastično smanjio u odnosu na prethodni bend. Ali, atmosfera je i dalje bila neverovatna. Frontmenka, Maria Diese, sijala je pozitivnom energijom tokom celog koncerta. Pored pesama na engleskom, izveli su i pesme na bugarskom, poput “Bойcka”. Izdvojila se i fenomenalna interpretacija pesme “All we are” (Warlock), a svoj nastup zaokružili su sa “2 Minutes to Midnight” (Iron Maiden). Publika, poneta energijom Ramparta i “Mejdena” pokrenula je mini afterparti uz hitove Iron Maiden-a sa razglasa.

GALERIJA FOTOGRAFIJA
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.