Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2017, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjalučki gradski tamburaški orkestar najbolji na svijetu

NOVI SAD - Gradski tamburaški orkestar iz Banjaluke proglašen je za najbolji orkestar na Svjetskom tamburaškom festivalu "Tamburica fest", koji je održan u Novom Sadu.

Banjalučanima je sinoć pripao "Gran pri" Svjetskog tamburaškog festivala, zvanično najboljeg etno-festivala u Evropi u konkurenciji 15 orkestara.

Specijalnu nagradu publike, ali i nagradu za njegovanje tamburaške tradicije dobili su novosadski tamburaški orkestri "Romansa" i "Zorule". >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Nagradu za umjetnički izraz dobio je orkestar "Šmartno" iz Slovenije, a za inovativne domete tamburaši iz pančevačkog "Vojvođanskog sna".

Prema ocjeni žirija, najljepšu novu pjesmu imao je orkestar "Biseri", a za najboljeg primaša imenovan je Danijel Meseljević iz vinkovačkog orkestra "Šil dil daj".

Marinko Pivković iz subotičkog orkestra "Hajo" osvojio je nagradu kao najbolji begešar, a za najboljeg vokalnog solistu proglašen je Nino Veličkovski iz Kumanova.

Stručni žiri radio je u sastavu Franjo Batorek, Galina Subotin i Miro Marinković.

Nagrade najboljima uručili su direktor Festivala Jovan Pejčić, umjetnički direktor Jovan Adamov i muzički urednik festivala Danilo Ninković.

Dodjeli nagrada prethodili su nastupi tamburaških orkestara iz Novog Sada, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Austrije.

Na ovogodišnjem jubilarnom desetom po redu "Tamburica festu", koji je sinoć završen u Novom Sadu, nastupilo je više od 600 izvođača iz osam zemalja.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.