Raikonen: Bili smo brzi, ali...

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raikonen: Bili smo brzi, ali...

Kimi Raikonen razočaran je što nije mogao da iskoristi brzinu svog Ferarija na Velikoj nagradi Rusije.

Finac je bio treći u Sočiju u nedelju popodne, iza dva Mercedesa, pa se 700. put domogao podijuma u karijeri.

Raikonen je uspeo koliko-toliko da spasi dan timu iz Maranela jer je njegov kolega Sebastijan Fetel završio trku u prvom krugu zbog sudara s Danilom Kvjatom.

"Naravno, ovo nije ono >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što smo želeli, pošto smo želeli da pobedimo. Pokušali smo, imao sam prilično dobar start i uspeo da prodjem Valterija Botasa u prvom krugu. Posle izlaska bezbednosnog vozila sa staze, nisam imao dobar tempo, ne toliko brz za Mercedes. Bili smo brzi, ali uz uštedu goriva, morali smo da preduzmemo određene mere", rekao je Raikonen.

Raikonen je gleda u leđa vozačima Mercedesa Niku Rozbergu i Luisu Hamiltonu i u generalnom plasmanu, ima 43 boda iz četiri trke, 14 manje od aktuelnog šampiona iz Britanije, a 47 za liderom iz Nemačke.

Sledeća trka vozi se 15. maja u Katalunji, za Veliku nagradu Španije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.