Premijera unikatnog modela Ferrari F12 Berlinetta Lusso by Touring

Izvor: Moto.rs, 05.Mar.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera unikatnog modela Ferrari F12 Berlinetta Lusso by Touring

Touring Superleggera se vraća u žižu interesovanja na sajmu automobila u Ženevi ove godine sa svetskom premijerom – Berlinetta Lusso modela, legalnog kupe dvosed modela, prvog u seriji koja će brojati pet jedinica.

Ovaj model je rođen iz želje pasioniranog kolekcionara Ferrari vozila da poseduje unikatnu verziju F12 modela. Ovaj model poseduje šasiju čija osnova je pomenuti Ferrari F12 ali koja je temeljno prerađena kao i atmosferski V12 motor koji čini >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << ovaj model još više specijalnim.

Touring Berlinetta Lusso slavi zaostavštinu koja je rođena u liniji Touring vozila čiji je prvi primerak bio iskonski Ferrari 166MM model, prvi serijski proizvedeni Ferrari. Luksuz ovog modela je istaknut dimenzijama vozila.

Dug poklopac motora jasno ukazuje da se ispod njega nalazi V12 pogonski agregat dok je kokpit vozila podeljen jasno na dva dela a tu je i diskretni prtljažnik za dragoceni prtljag.

Boja koja je izabrana za eksterijer ovog modela je Azzuro Niourlage koja ukazuje na boju mediteranskog mora po sunčanom i vetrovitom danu. Enterijer je u nešto tamnijoj nijansi plave boje.

Svi detalji iz enterijera koji nisu neophodni ili koji bi mogli da ometaju vozača u vožnji ovim divnim modelom su uklonjeni. Elementi od brušenog aluminijuma su tu da nas podsete na to da su inženjeri radili ručno na ovom modelui.

Samo pet jedinica ovog modela će biti proizvedeno i svaka od njih će biti posebno prilagođena kupcu. Vozilo karakteriše V12 motor zapremine 6262cc, koji razvija 740s snage pri 8250o/min, dok je maksimalni obrtni momenat ovog motora 690Nm.

Prosečena potrošnja u kombinovanom režimu vožnje ovog modela je 15L/100km dok je emisija izduvnih gasova 350g/km. Vozilo je opremljeno pogonom na zadnje točkove kao i sedmostepenom sekvencijalnom transmisijom sa polugama na točku upravljača odnosno automatskim režimom. Ubrzanje od 0 do 100km/h ovaj model ostvaruje za 3.1 sekund dok je maksimalna brzina 340km/h.

foto © Ferrari
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.