Iz bolida na fakultet

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz bolida na fakultet

Sebastijan Fetel, vozač Ferarija, izjavio je za njemačke medije da bi mogao karijeru da završi u slavnoj italijanskoj ekipi te da bi nakon što prestane sa trkanjem, mogao da se upiše na fakultet.

Nijemac je ove godine ostvario dječački san priključivši se Ferariju nakon što je sa Red bulom osvojio čak četiri titule prvaka Formule 1. Početak u timu iz Maranela za 27-godišnjeg vozača bio je sjajan. Ostvario je pobjedu u Maleziji i završio na postolju u Australiji i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kini, dok trka u Bahreinu nije prošla onako kako je očekivao. Fetel nikako nije uspijevao da pronađe pravi ritam i nekoliko početničkih grešaka su ga koštale još jednog postolja. U intervjuu nakon Bahreina Fetel je priznao da bi njegova sadašnja ekipa mogla da mu bude i posljednja u Formuli 1.

"Da, definitivno bih mogao karijeri da završim u Ferariju. Trenutno ne gledam toliko daleko u budućnost, ali nisam tip osobe koja mijenja ekipe iz godine u godinu", rekao je Fetel za njemačke medije.

Iako je za njemačkog vozača penzija stran i dalek pojam, priznao je da razmišlja o životu nakon oktanskog cirkusa, a jedna od opcija je da se upiše na fakultet.

"Moraću nešto da radim kasnije u životu, da mi ne bude dosadno. Šta ću učiniti sa svim tim slobodnim vremenom? Ne mogu da provedem 30 godina u penziji. To bi bila katastrofa. Možda ću se upisati na fakultet nakon što prestanem sa trkama", naveo je Fetel.

Mnogo manje razloga za zadovoljstvo na početku sezone ima bivši vozač Ferarija Fernando Alonso. Španac se vratio u Meklaren, a 11. mjesto u Bahreinu mu je zasad najbolji plasman sa britanskim timom. Ipak, Alonsa i pored svih muka ne napušta optimizam.

"U Bahreinu je bila čudna trka, u kojoj sam se probio na svježim gumama. No, ako bude sreće, u sljedećim trkama ćemo se moći boriti za najviše pozicije i bez takvih situacija", objasnio je bivši dvostruki svjetski šampion i dodao:

"Predviđam naš prvi veliki korak u Barseloni. U Monaku motor nije toliko ključan, pa bi i to trebalo da bude dobra trka za nas. Koraci koje smo napravili nakon Melburna su bili pravilni. Radimo u punoj brzini i vjerujem da ćemo već u Barseloni pokazati pravo lice".

Berni Eklston, vlasnik Formule 1, ponovio je ono što već sedmicama kida živce pristalicama najbržeg cirkusa na svijetu.

"Ponavljam, nijedna trka nije sigurna. Ako Monca ne ispuni uslove da se produži ugovor poslije 2016, onda je neće biti u kalendaru. Naravno da bi to bila loša stvar za Formulu 1, ali kao i sa Njemačkom, ne može ništa na silu", rekao je prvi čovjek F1.

Eklston je priznao i to da postoji mogućnost promjene mjesta održavanja Velike nagrade Italije, odnosno, da se ona preseli u Imolu. Britanac je takođe potvrdio trku u Azerbejdžanu i definitivno ispadanje trke u Valensiji iz kalendara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.